Младежи ГЕРБ – Казанлък призовават: Нека да опазим децата на пътя

Ds olil

По повод Първия учебен ден младежите от ГЕРБ – Казанлък отправиха призив към обществеността за по-голяма толерантност от страна на шофьорите към учениците като пешеходци. Посланието – „Аз спирам на пешеходна пътека, а ти ще спреш ли?“ младите активисти разпространиха върху листовки и стикери за автомобили, които раздадоха на казанлъчани в целия град и по паркингите.

Целта на тази инициатива е да се спомогне за намаляване броя на жертвите и пострадалите деца поради неразумно шофиране. Статистиката за 2012 година за страната е показателна – ранени 1080 деца и загинали 26.

Младежите от ГЕРБ припомнят, че най-уязвимата група на пътя са децата и именно затова провеждат инициативата си ден преди Първия учебен ден, когато традиционно по улиците ще има голям брой ученици. „Децата са непредсказуеми, ние трябва да ги пазим, трябва да се чувстваме отговорни за тях, защото природата на детето е импулсивна, те си играят на пътя, преминават понякога, бягайки през пътното платно, реакциите им са внезапни и подчинени на емоция, това е така не защото са невъзпитани или незапознати с правилата, а просто защото са деца, природата им е такава и ние като по-големи сме длъжни да ги пазим и да им осигурим безопасно ходене и прибиране от училище.“, казват от Младежи ГЕРБ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram