„Мисис България 2022“: Ще бъдем посланици на доброто и красотата – Видео

Ds olil

Гергана Станчева е на 28 г., носителка е на титлата „Мисис България 2022“ и номинацията “Първа Дама” за 2023 г. в сектор благотворителност. За благотворителните инициативи споделя, че се ангажира с тях, защото е възпитана да помага на нуждаещите се.

Има и своя лична кауза, която е в подкрепа на кърменето. „В тази връзка, създадох и финансирах поставянето на пейки за кърмене и преповиване на бебета в някои градове в страната. През настоящата година, организирам събития със смесен характер, съчетаващи конкурси за красота и добродетели, които подкрепят значими каузи в различни градове“, разказва Гергана.

„В Ямбол дарих събраните средства от 6000 лв. на кампанията „Бъди човек“, към която съм доброволец и дарител от 3г., в помощ на самотни и болни възрастни хора. В Сливен на събитието събрахме почти 8000лв. , като те отидоха за частично финансиране на ин витро процедури за две жени с репродуктивни затруднения. В момента тече организирането на събитието „Лице на Стара Загора-Област“, което ще продължи традицията на подкрепа за важни обществени каузи“, споделя ни Мисис България 2022.

То ще се проведе на 3 октомври от 19:00 в зала за събития “Тера”, като част от подготовката и тържествата за празника на града на 5 октомври. Конкурсът се осъществява с подкрепата на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров.

Гергана Станчева подкрепя инициативата на старозагореца Янко Янков “Голямото сърце на Стара Загора”. Със средствата от събраните капачки той купува неотложна апаратура на единствената Неонатология в региона – тази на Университетската болница “Стоян Киркович”.

„Когато започнах организацията на събитието, съвсем случайно видях едно от тези сърца с капачки в центъра на града. Свързах се с господин Янков, той прие идеята ми за съвместна организация и в момента подготвяме едно стилно, културно мероприятие, на което да бъдем посланици на доброто и красотата и да реализираме солидно дарение за децата на Стара Загора“, посочва Гергана Станчева.

В конкурса „Лице на Стара Загора – Област“ участват 22 претендентки, 8 от тях са казанлъчанки. 13 момичета на възраст 16-20 г. и 9 дами от 28 г. до 47 г. влизат в надпреварата. Те ще се представят пред всички гости на финала в 5 кръга, облечени в тоалетите на водещи български модни къщи.

Официален фотограф на събитието е казанлъчанинът Йонко Русев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *