Министър Нона Караджова ще зарадва предколедно децата от дом „Теофано Попова“ в Стара Загора

Ds olil

Eкоминистърът Нона Караджова ще направи традиционното предколедно посещение при децата от дома „Теофано Попова“ в Стара Загора на 11 декември т.г.

На работна среща с кмета Живко Тодоров ще бъдат обсъдени проектите по ОП „Околна среда“.

За четвърта поредна година министър Нона Караджова ще направи традиционното си посещение в Дома за деца, лишени от родителска грижа „Теофано Попова“ в град Стара Загора. Тя ще бъде гост на коледното тържество за децата.

Празникът е на 11 декември 2012 г., вторник, от 11:00 часа. Обзавеждане за реновираното крило на сградата – гардероби, етажерки, шкафове, маси и бюра, стелажи за библиотеката – е дарението, което министър Караджова ще направи тази година за дома, който се обитава от 41 деца. Средствата в размер на 6 хиляди и 500 лева са освободени чрез икономии от бюджетните разходи на министерството. Всички деца от дома ще получат и индивидуални коледни подаръци и лакомства.

По-късно, от 12,30 часа, в заседателната зала на РИОСВ – Стара Загора, министър Нона Караджова лично ще връчи наградите на деца и младежи, победители в тазгодишния конкурс на тема „Обичам природата – и аз участвам“, проведен в рамките на Националната кампания на МОСВ.

МОСВ провежда конкурса за втора поредна година. Участие взеха над 2000 деца и юноши от цялата страна, на възраст от 7 до 18 години, с общо 2570 творби. Те се състезаваха в три категории – рисунка, разказ и художествен предмет, изработен от рециклирани материали. И в трите категории има излъчени победители от Старозагорския регион.

Предстои МОСВ да издаде сборник с отличени творби от конкурса, в който ще бъдат публикувани 15 от най-добрите разкази, илюстрирани с рисунки на участниците.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram