Мартеници и награди в галерия „Ателието”

Ds olil

И месец февруари се оказва особено ползотворен за възпитаниците на Ваня Запрянова
За трета поредна година галерия „Ателието”  бе организатор на  работилница за мартеници, в дните  22 и23 февруари. С това творческо ателие  се  продължава и традицията на мартеницата.Освен традиционните , децата от школа Арт линия вложиха въображение и авторство в сплитането на мартеници  , които ще подарят  на 1ви март.Тази година школата участва и в работилницата за мартеници  на  Общинска библиотека“ Искра“.   
Четири  награди от  Националния конкурс“ Наследници на Дечко Узунов“ организиран от Художествената гимназия в Казанлък и една  награда от Националния конкурс „Трифон Зарезан“ в Сунгурларе получиха възпитаниците на школа „ Арт линия” . Осемгодишната Мануела Манева получи Специалната  награда на Областния управител на Стара Загора в конкурса на Художествената гимназия , Кирил Кацаров-на 12г.получи първа награда – награда на кмета на община Казанлък в същия конкурс .
Христиан Въгляров – на 9 години е с Наградата  за млад художник, а четиригодишната Милена Кемалова с Наградата за малък художник.С трето място в Националния конкурс „Трифон Зарезан” е осемгодишната възпитаничка на Ваня Запрянова Ивана Велчева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram