Малките антимовци с иновативен открит урок за опазването на пчелите

Ds olil

Защо пчелите са най-важният биологичен вид на планетата? Възможен ли е животът на хората без пчелите? А на пчелите без нас?

Отговори на тези въпроси получиха учениците от 2а клас в интересно поднесен иновативен, интердисциплинарен открит урок от техния учител Велизар Китов. В урока бяха вплетени знания и умения по български език и литература, родинознание, математика, английски език, компютърно моделиране и много развлекателни и образователни активности.

Учениците чертаха шестоъгълници като пчелите, назоваваха компоненти от тялото на пчелата на английски език, правиха анализ на гатанки и стихчета за пчелите, научиха откъде идва вкусният мед и как точно става, програмираха пътя на пчеличката Мая, за да получи 4 вида мед.

Малките антимовци станаха експерти по въпроса с огромна важност за опазването на пчелите и за здравословните свойства на меда. Накрая гостите на урока се питахме дали тези ученици не са в четвърти клас, наистина ли са във втори.

Урокът беше поднесен от учениците от 2а и на учениците от 2б и е част от планираните уроци по Еразъм+ проект „Иновативното обучение-мост към бъдщето“, съфинансиран от ЕС.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram