Майката на Георги Георгиев: Не съм отгледала насилник

Ds olil

За първи път пред медиите говори майката на подсъдимия по случая „Дебора” Георги Георгиев Диана Стоянова. Според нея синът ѝ трябва да бъде пуснат под домашен арест.

„Синът ми е невинен. Аз не съм отгледала насилник. Вече една година лежи в ареста без доказана вина. Смятам, че правосъдие не се раздава на улицата”, заяви Стоянова пред NOVA.

Относно опасенията на Дебора Михайлова, които тя изказа, че може Георгиев да опита да се свърже с нея, ако излезе от ареста, Стоянова отбеляза, че той няма за какво да я търси. „Той беше пуснат един месец миналата година вкъщи. Ако искаше, тогава беше моментът да я потърси”, подчерта тя.

Стоянова коментира, че Георги Георгиев е добър човек. „Той е израснал почти на село, обича животните и се занимава с тях. Никога не е бил насилник”, посочва майката на подсъдимия и уточни, че той не се чувства добре в ареста.

Припомняме, че Районният съд в Пловдив пусна под домашен арест подсъдимия по случая „Дебора” Георги Георгиев. Той ще носи електронна гривна за наблюдение. През изминалата година Георгиев, който е обвинен, че е нарязал момичето с макетно ножче, остана в ареста. Според магистратите обаче този срок е прекалено дълъг.

Прокуратурата вече обяви, че ще обжалва решението за по-леката мярка, а Дебора публикува видео в социалните мрежи, в което коментира, че „подобни хора не трябва да се разхождат на свобода“.

Нека не се бърка мярката за неотклонение с присъдата”, коментира в ефира на „Здравей, България” един от адвокатите на Дебора – Слав Даскалов.

По негови думи младата жена е притеснена, че тя е първият човек, когото Георги ще потърси чрез социални мрежи или телефонни обаждания. „Досега е имала анонимни заплахи онлайн, но не можем да кажем дали са свързани с Георги”, обясни още Даскалов.

Източник: Нова телевизия

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram