Мазилка от пустеещото родилно се срути на метри от бебе в Стара Загора

Огромно парче мазилка от пустеещата от години сграда на акушеро-гинекологичния комплекс в Стара Загора се срути на метри от семейство с бебе, научи репортер на Радио Стара Загора. Инцидентът стана малко след 14 часа на 3 февруари. 

Голямата част от бетонните парчета от северната фасада са паднали върху ламаринения покрив на бараката, в която се помещава част от Диагностично-консултативния център 1. Друга част обаче се е разпиляла със силен трясък по източния тротоар на бул. „Руски“, където Марин Милчев и съпругата му Радина преминавали с двумесечното пеленаче в количка. Мъжът подаде незабавно сигнал на „горещия“ телефон на Община Стара Загора, откъдето до минути пристигнаха на мястото и заградиха района с обезопасителна лента. 

Инцидентът става ден, след като кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, съобщи, че на 5 февруари ще се проведе поредната среща за съдбата на рушащата се постройка. 

Край сградата ежедневно преминава голям поток от хора, заради намиращите се в района медицински кабинети и лаборатории. „Човек ли трябва да загине, за да вземат най-накрая мерки“, пита уплашеното от случилото се семейство. Майката на двумесечното бебе е категорична, че ще потърси правата си в съда от отговорните за причинения й стрес институции. 

Източник: Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram