„Магията на Коледната нощ” за Мелиса Шукри

„Магията на Коледната нощ“ – това е надсловът на благотворителния конкурс за рисунка и ръчно изработена картичка по повод предстоящите Коледни и Новогодишни празници , иницииран от ученичката от 12 клас на ПМГ „Н. Обрешков“ в Казанлък Симона Чернева.

Инициативата на младото момиче има за цел със събраните от продажбата на творбите от конкурса средства да подпомогне лечението на четиригодишната Мелиса Шукри, която страда от детска церебрална парализа и се нуждае от скъпоструваща операция. Идеята на Симона получи и подкрепата на Община Казанлък.

Творбите на всички желаещи да се включат в хуманното начинание ще се приемат в Община Казанлък, отдел „Програми, проекти и младежка политика“ на Община Казанлък, бул. „Розова долина“ 6 до 17 декември 2012 г. Творбите ще бъдат оценявани от специална комисия. Първите пет от тях ще бъдат отличени с награди, осигурени от Община Казанлък. Награждаването ще се състои на 19 декември в ИМ ,,Искра“ от 17.00 часа, в мултимедийната зала на музея. В деня на награждаването всички казанлъчани, които искат да помогнат на

Мелиса, ще имат възможност да си закупят от изложените картички и рисунки. Сумата ще бъде предадена на семейството на малкото момиче. Освен това, ще бъде поставена и кутия за набиране на средства.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram