Легендарен парен локомотив пристигна в Казанлък

Атрактивната ретро композиция пристига от Пловдив. Пътниците имат изключително рядката възможност да пътуват с парния локомотив който е истинска легенда в историята на България, дълбоко свързана със съдбоносни събития около семейството на цар Борис III. Aтракционният влак  потегли от гара Филипово и пристигна на  гара Казанлък 

След пристигането в гара Казанлък пътуващите с влака ще имат достатъчно време да се разходят и да усетят атмосферата за Празника на розата. За гостите на града в музея на розата, разположен в наситения с розов цвят парк „Розариум“, ще има специално организирано творческо ателие за децата. 

Преди отпътуването на специалният влак от Казанлък на гарата ще започне и концерт на популярни български групи, което е част от пътуващия фестивал „Концерти на гарата“. Композицията с парен локомотив ще тръгне от гара Казанлък обратно към гара Филипово в 15:30 ч., където ще пристигне в 18:35 ч. И в двете посоки влакът ще има половин часов престой в гара Карлово, което ще е подходящо време за снимки с парния локомотив в подножието на Балкана.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram