Кръгла маса на тема „Подготовката и реализацията на социалните работници – настояще и бъдеще” откри Областният управител

Ds olil

Областният управител Недялко Недялков откри Кръгла маса на тема „Подготовката и реализацията на социалните работници – настояще и бъдеще“. Форумът, който се организира под патронажа на Областния управител и Ректора на Тракийски университет, е по повод 10 години от създаването на специалност „Социални дейности“ към Медицински факултет на Тракийски университет Стара Загора.

«Грижата за хората, нуждаещи се от специализирана социална подкрепа и защита, е основно задължение на демократичната държава и на гражданското общество. Професиите в сферата на социалните услуги за населението ще бъдат между най-търсените и през следващите десетилетия», заяви в словото си областният управител. Доц. Д-р Мая Гълъбова – декан на Медицински факултет подчерта, че специалността «Социални дейности» трябва да бъде част от медицинското образование и изтъкна, че Тракийският университет първи в страната е акредитирал докторска степен по специалността.

В Кръглата маса участие взеха както преподаватели от Тракийски университет, така и техни колеги от различни университети в страната.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram