Кръводарителска акция на 30-ти октомври в Казанлък

Ds olil

“Дари кръв, за да продължат да бият  три сърца”

Ротари клуб Казанлък и Инър Уийл- Роза Алба,  съвместно с РЦТХ-Стара Загора, организират акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване на 30.10.2024г.

МБАЛ „Д-р Хр. Стамболски“ гр.Казанлък- етаж 2, срещу Отделение по УНГ болести

От 8:30-12:00ч

Скъпи съграждани, редовни герои – кръводарители, мили казанлъчани,

Отново е ден за храброст! Готови ли сте да спасите нечий живот и да направите деня си прекрасен?

Елате и кръводарете с нас!

ЗАПИШЕТЕ СЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА : https://forms.gle/MZ5F7ASkvKvSYgkU7 

Знаете ли, че само едно кръводаряване може да спаси до три живота? Това са трима души, на които ще забият отново сърцата, ще имат шанса да видят още един ден и да прекарат време с любимите си хора. Вие имате силата да направите истинска промяна в света като дарите кръв!

Кръводаряването е лесно, безопасно и отнема само няколко минути от Вашето време. Освен това ще се почувствате добре, знаейки че сте променили нечий живот.

Присъединете се към нас в нашата мисия да помагаме на другите и да спасяваме животи. Вашето дарение може да бъде разликата между живота и смъртта за някой в нужда.

Кой може да дарява кръв?

Кръводарител може да бъде всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години, в добро здраве, без да приема медикаменти. Необходимо е телесното тегло на кандидат – донора да бъде над 50кг.

Мъжете могат да даряват кръв 5 пъти в рамките на една календарна година, а жените – 4 пъти. Интервалът между две кръводарявания трябва да бъде минимум 2 месеца.

Как да се подготвим за кръводаряването?

В деня на кръводаряването задължително дарителят трябва да е здрав и отпочинал, да се е нахранил, пил кафе и/или чай.

В деня на кръводаряването се избягват тежкия физически труд и спортуването.

След кръводаряване е наложително да се спазват дадените по време на даряването указания, да се пият достатъчно течности, да се избягва алкохола и физически усилия.

Как протича акта на даряване на кръв?

Попълва се въпросник относно здравословното състояние на кръводарителя.

Следват:

                •             Преглед и личен разговор с лекар;

                •             Кандидат – донорът не трябва да скрива своите здравословни проблеми, за да се гарантира безопасността на дарената кръв

                •             Предварително изследване на кандидат-кръводарителя – вземат се няколко капки кръв от пръста за експресно определяне на кръвна група и хемоглобин;

                •             Кръводаряване – количеството на дарената кръв е между 450 ± 10%. Всички консумативи, използвани по време на кръводаряването, са индивидуални, стерилни и за еднократна употреба.

                •             Кръводаряването се осъществява от квалифицирани медицински специалисти, под непрекъснато наблюдение от страна на медицинския персонал, който поддържа непрекъснат контакт с дарителя.

Всеки, който желае да вземе участие в акцията по доброволно и безвъзмездно кръводаряване, молим да попълни следната регистрационна форма https://forms.gle/MZ5F7ASkvKvSYgkU7  , с оглед добро и безпроблемно обслужване от медицинския екип!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *