Красивата Габриела ще представи Казанлък на първия за България конкурс Miss Green Bulgaria 2024

Габриела Жекова e на 19 г. и е една от 16-те участнички в конкурса Miss Green Bulgaria 2024 г., който се провежда за пръв път. Тя е възпитаник на СУ “Екзарх Антим 1” и вече има опит в конкурсите. Видяхме я в емблематичния за Казанлък „Царица Роза 2024“.

Габриела се занимава с музика вече 13г., благодарение на любовта си към фолклора превръща хобито си в професия. „Вече пет години се занимавам професионално, а от година и половина съм част от състав за народни песни, с които ходим на участия из цяла България. През годините съм посещавала купища фестивали и конкурси в страната и чужбина. Едни от най-големите ми награди са: Първо място от Фестивал за Млади таланти/Виена, Прага и Будапеща.
-Grand Prix (най-голямата награда на конкурса), конкурс Abanico, Sofia и специална покана за участие във Франция“, допълва представянето си казанлъчанката.

„Искам да продължа висшето си образование в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” със специалност „Връзки с обществеността” и „Рекламен маркетинг“, разказва за себе си красавицата.

За своя роден град Габриела Жекова посочва, че е известен с провеждането на “Празника на розата” през месец юни, като „един от най-красивите празници в страната ни, богат на красиви моменти, безброй гости и забравени традиции“, както и с конкурса “Царица Роза”, най-старият за красота в България.
„Аз имах възможността да се включа в тазгодишното издание и бях една от претендентките за короната. Там създадох нови приятелства, запечатах незабравими спомени и научих още повече, нови неща за нашия град. Станах рекламно лице на салон за красота“, разкрива Габриела и признава, че записването й в конкурса Miss Green Bulgaria 2024” е нещо много специално.

„Израстнала в сравнително малко градче, за мен е много важно природата ни да е чиста, природата ни да е ценена. Заобиколена съм от невероятни забележителности и виждам, колко важно е красотата им да остане вечна и не разваляща се. Вярвам в значението на опазването на околната среда и искам да допринеса за създаването на по-чиста и по-зелена планета.
Моето желание да участвам в екологичния конкурс “Miss Green Bulgaria 2024” е подтикнато не само от страстта ми към опазването на околната среда, но и от убеждението, че истинската красота се състои както във външния вид, така и във вътрешните качества на човека“, допълва нашата съгражданка.

Конкурсът ще се проведе на 27.07.2024 в зелената модна столица на България – Челопеч, парк Корминеш.

16 невероятни, напълно естествени момичета, които ще се борят за короната и ще представят своите визии за по-зелено бъдеще. Те ще дефилират в 5 кръга с колекции, създадени с мисъл за околната среда.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *