Кметът на Казанлък проздрави медалистите на ПМГ „Н. Обрешков“ от Олимпиадата по физика в Дания

Ds olil

Веднага след завръщането им в родния Казанлък, медалистите от Олимпиадата по физика в Дания Катерина Найденова, Йордан Йорданов и Иван Порязов, бяха приети от кмета на община Казанлък Галина Стоянова заедно с техния преподавател Теодосий Теодосиев и директора на ПМГ „Никола Обрешков“ Красимир Дамянов. На срещата присъства и председателят на Общински съвет-Казанлък Николай Златанов.
Олимпийците и техния знаменит учител разказаха за участието в това изключително оспорвано и трудно състезание, за подготовката и за победата. На тази олимпиада Катерина Найденова е обявена за Мис Свят в областта на физиката. Тя е състезателката, обявена и за най-добър млад физик от Европа, заедно с един състезател от Унгария. Казанлъчанката е единственият състезател по физика у нас, който вече има 10 медала от световни състезания, а все още е ученичка и й предстоят още участия.
Катерина Найденова и Иван Порязов, който спечели бронзов медал, наесен ще бъдат в 12 клас на ПМГ „Никола Обрешков“, а сребърният медалист Йордан Йорданов вече е студент в Софийския университет.
Кметът на община Казанлък Галина Стоянова разговаря с талантливите деца и с техните ръководители, като акцентът бе поставен и върху възможността Община Казанлък да подпомогне обучението им чрез предоставяне на подходяща материална база. Тя предложи няколко варианта на общински сгради, където при много по-добри условия би могло да се води извънкласната работа по физика. Изборът ще бъде направен от ръководството на училището.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram