Кметът на Казанлък Галина Стоянова беше удостоена с най-престижната награда за културен туризъм в България

Организационният комитет на 19-то Международно изложение “Културен туризъм”- Велико Търново удостои кмета на Казанлък Галина Стоянова за тазгодишния носител на наградата и почетната грамота за личност с цялостен принос в развитието на културния туризъм.

Аргументите на организационния комитет изложи доц. д- р Соня Алексиева.

През последните две години Галина Стоянова е един от лидерите у нас за спасяването на розовото масло и благодарение на отличните ѝ политически и дипломатически контакти, и взаимодействието с Европейския парламент, беше защитено традиционното производство на българското розово масло- националната емблема на България.

„Борбата за нашата идентичност, представлявана в света от най- качественото българско розово масло не е приключила. В община Казанлък сме поели отговорността на държавата и сме възложили на български учени в Софийския университет да докажат естествения произход и здравословните качества на маслото.

Резултатите от техните протоколи ще ни послужат за следващия етап от защитата пред новите евродепутати”-заяви Галина Стоянова.

Туристическото изложение, което ще продължи до 10 октомври, събира представители на 10 държави и български общини, представители на туристическата индустрия и посетители. 

Основни теми за дискусии в рамките на форума ще бъдат: как туризмът да стане индустрия на гостоприемството, какъв е музеят на бъдещето и как киноидустрията променя градовете.

В Долината на тракийските царе са концентрирани десетки обекти, свързани с тракийското културно наследство и подобни форуми, които генерират обмяната на опит, са полезни в усъвършенстването на туристическите практики.

Казанлък участва в борсата с туристическите си пакети за Празника на розата 2025г. и Археокомплекса “Светът на траките”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *