Кметът на Джунгнант – гу, Южна Корея: “Имаме да учим много Казанлък“

Ds olil

Официална делегация от Казанлък в състав Сребра Касева зам.кмет – Хуманитарни политики, общинските съветници Моника Динева /БСП /, Иван Гитев /ГЕРБ / и Ансамбъл за народни песни и танци „Искра“ с ръководител Цветан Цочев, са на посещение в побратимения на Казанлък южнокорейски град Джунгнанг- гу по повод Фестивала на розата в Сеул.

На среща с кмета на града Лю Гьонг Ги българската делегация му подари специален дар и поздравителен адрес от кмета на Казанлък г-жа Галина Стоянова . “Щастлив съм, че заедно можем да споделяме празниците си, но ние имаме да учим много от Казанлък, защото вие правите прекрасен Празник на Розата, изпълнен с много красота и емоции“, каза кметът на Джунгнанг- гу. Той покани заместник кмета Сребра Касева заедно да натиснат бутона, с което дадоха старт на тамошния празник на Розата .

Връзките между Казанлък и южнокорейския град датират от 2016 година и до днес продължават в духа на сътрудничеството. Джунгнанг- гу е един от 25- те района на Сеул Метрополитен, Южна Корея. Той се намира от северната страна на река „Хан“. Районът е с население от 403 105 души.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram