Кметът Иса Бесоолу откри новия път Асен – Скобелево

Ds olil

Вчера кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу откри рехабилитираният път Асен – Скобелево. На церемонията бяха зам.-кметовете: Милена Кавръкова, Радка Иванова и Красимира Кънчев, кметове на населени места и общински съветници. 

Ремонтните дейности започнаха през месец май тази година, след като от МРРБ отпуснаха нужните средства. Мащабният проект бе разработен от екипа на Бесоолу през 2022 година и с подкрепата на зам.-председателя на ДПС Халил Летифов – днес кандидат за народен представител от „ДПС – Ново начало”, ремонтът се случи. 

Бяха подменени централните площадни пространства в двете села – Асен и Скобелево, в т.ч. нови бордюри и тротоарни настилки, полагане на нова асфалтова настилка и отводнителни канавки по трасето на общинския път, както и текущ ремонт на настилката, където е необходим такъв.

Новооткритият пътен участък свързва селата Асен и Скобелево с републиканския път. Двете села са едни от гъсто населените места в община Павел баня. Там са ситуирани предпочитани от туристите обекти за посещение в т.ч. и входът за Централен балкан и „Пеещите скали”. 

„В района на Асен и Скобелево се намират и 40% от розовите ни масиви, 60% от черешовите масиви и 20% от ябълковите насаждения. Благодаря за съдействието на всички институции и лица”, заяви кметът Иса Бесоолу. 

Настоящият важен и мащабен ремонт е поредното спазено обещание от програмата на кмета Иса Бесоолу в мандата му и вторият такъв трудоемък проект, след ремонта на пътищата: II-56 от село Горно Сахране до Павел баня, от Гердеме до Павел баня, който не беше правен от половин век насам, и от Гердеме до ЖП Спирката. Наскоро започна очакваният повече от три десетилетия ремонт и на пътя от Павел баня до Турия и връх „Свети Никола”. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *