Клуб на дейците на културата учредиха казанлъшки творци

Ds olil

Фотограф-художникът Бедрос Азинян оглави новоучредения в Казанлък Клуб на дейците на културата – сдружение на творците на свободна практика.

В седемчленения управителен съвет, който беше избран след провеждане на общо събраниея влизат още поетът Румен Денев, музикантът Стефан Христов, художникът Димитриос Пападакис, лютиерът Петко Стойнов, хореографът Петър Петков и актьорът Георги Атанасов.

Решението за поява на сдружението бе взето в началото на този месец на среща между творците на свободна практика с кмета на община Казанлък Галина Стоянова и председателя на Общинския съвет Николай Златанов.

Целите на сдружението ще бъдат да съдейства за обогатяване на културното и духовното общуване на хората от общината, да се утвърди и като пространство за свободен обмен на идеи, знания, духовни ценности, общуване и изяви на културните дейци, като организира културни програми и проекти, концерти, спектакли, изложби, работни срещи, семинари, обучения, пленери.

Чрез това обединение творците ще могат да се включат по-активно в планирането и провеждането на културната политика в общината, да допринасят за утвърждаването на града като културен център и дестинация за културен туризъм. Сдружението ще им даде възможност да кандидатстват за финансиране на културни прояви и инициативи към различни източници – общински, национални и европейски.

Творческото обединение ще има подкрепата на Община Казанлък, увери на първата проведена среща кметът Галина Стоянова и заяви, че на творците ще бъде предоставена база, където те да изградят свой клуб и средище.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram