Катя Киликчиева остава на поста обществен посредник

Ds olil

Само глас не достигна на кандидата за обществен посредник на Казанлък Гинка Щерева да заеме поста за следващите 5 години. При тайно гласуване в заседателната зала на ОБС Инфра съветниците подкрепиха с 24 гласа нейната кандидатура за поста, срещу 5 –ма гласували в полза на втория кандидат за длъжността омбудсман, одобрен от общинска комисия – Нанчо Видев. За избор на нов обществен посредник са необходими две трети от гласовете на съветниците (общо 25 гласа).

 В този случай настоящият омбудсман на Община Казанлък Катя Киликчиева остава на длъжността си до подновяване на процедурата за подбор на кандидати за поста. Единствено възражение по избора направи съветникът Галин Георгиев /НДСВ/, който обвини в конфликт на интереси колежката си Теодора Георгиева, която беше сред кандидатите за поста омбудсман, но отпадна, след като общинската комисия се произнесе окончателно.Това беше и най-сериозния дебат в зала „Инфра”, където се проведе поредното заседание на ОбС на Казанлък, при дневен ред от 51 точки.

Сесията започна с внасянето на питане от страна на общинските съветници на БСП към кмета Галина Стоянова по два въпроса. Питането представи Васил Самарски. В отговор на запитването за туристическото влакче, което ще бъде нова придобивка за Община Казанлък, Стоянова съобщи че е в ход процедурата за обществена поръчка, а във връзка с броженията в яслите и градините за обединяването на детските градини в селата с тези в града по отношение на управлението, това е полезен опит, който Общината черпи от други големи градове, които са решили проблемите си на местно ниво по този начин.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram