Казанлъшки синдикалисти ще подкрепят протеста на колегите си от КНСБ в столицата

Ds olil

400 членове на КНСБ от Старозагорско ще се включат в националния протест на синдикалната организация, който е насрочен за 20 ноември в столицата. Само от Казанлък ще пътуват 50 души, предимно председатели на синдикални организации, както и неколцина активисти, съобщи за новините общинският координатор на КНСБ в Казанлък Николай Маринов. Автобусът, който ще превозва казанлъчани, ще потегли от Автогарата точно в 7.00 часа, за да стигне навреме за началото на протестното шествие, което ще потегли в утрото на 20 ноември от сградата на синдиката на ул. „Македония“1. За София ще пътуват представители на КНСБ от по-големите казанлъшки предприятия, Държавно горско стопанство, Института по розата,Община Казанлък, Социален патронаж и др.
Синдикалисти от Стара Загора, Чирпан и Раднево ще допълнят представителната група на обл. Стара Загора.
От КНСБ очакват между 6000 и 8000 членове на синдиката да дойдат на протеста. Те предвиждат основният митинг да бъде на площад „Цар Освободител“ в 12.30 часа.
Синдикалните членове излизат, за да поискат от управляващите корекция в бюджета за следващата година и замразяване на условията за пенсия. Сред основните искания на синдикалистите са и криминализирането на невнасянето на осигурителни вноски, което трябва да осигури допълнителни 200 милиона лева в бюджета, които да дадат възможност за отпускане на данъчен кредит на работещите бедни българи.Предстои да бъде връчена декларация за проблемите в здравеопазването на ресорния министър Таня Андреева, а след това ще бъдат внесени и препоръки към управляващите в Министерския съвет, Вече постигнахме удовлетворяване на едно наше искане, което беше в списъка на предявените изисквания, съобщи Николай Маринов, а именно въвеждане на необлагаем минумум на минималната работна заплата. В началото на 2015 г. на около 200 хил. души с най-ниски доходи ще бъде върнат еднократно платеният данък през 2014 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram