„Казанлъшки приписки“ припомня знакови събития за историята на града

Излезе от печат книгата на казанлъшкия писател и журналист Данаил Парнаров. Книгата е подготвяна през последните близо 10 години и отразява в анализи и коментари политическия живот в Града на розите. Една от основните причини за написването на книгата е казанлъчани да не губят памет за реалните събития в града, коментира авторът.
„Казанлъшки приписки“ е 6-та книга на казанлъшкия писател и доайен в журналистиката Данаил Парнаров. Основната му идея е казанлъчани да не губят памет за отминали събития в обществения и политически живот на Казанлък. В книгата си той поднася 54 журналистически текста, коментари и анализи, голяма част от тях за знакови събития в региона, които се коментират и до днес, макар мнозина да са забравили от къде започват събитията.
Парнаров успява да припомни знакови събития в Казанлък, от продажби на имоти, общински административни актове, обещани реализирани и не събития, множеството избори за местна и централна власт проведени в Казанлък, като към всеки един от текстовете, Парнаров добавя своя коментар за събитията, съчетан с асоциации от известни световни, та дори и библейски събития или знакови случки, адаптирани към Долината на розите. Макар да определя телевизионните журналисти в Казанлък като черногледи, самият Парнаров споделя в своите съвети как да бъдеш позитивен гражданин, че трябва да владеем гнева си, защото няма кой да ни чуе или помогне ако изкрещим на шарения мегдан.
В своите съвети за позитивни казанлъчани Парнаров пише „Приемай фактите такива, каквито са – все пак живееш в Казанлък, нали“. Самото заглавие на текстовете на Парнаров, напомня да не губим памет за отминали събития, които отново могат да се повторят като „Още си спомням последните избори“, „Шизофренен град ли е Казанлък“, „Осмата божа заповед е най-кратка“, „Не кради“ и др.
Премиерата на „Казанлъшки приписки“ се очаква през септември тази година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram