Казанлъшки представители са на посещение в побратимения град Кацаро Сан Марино

Ds olil

Официална делегация от Казанлък, водена от Иван Иванов – общински съветник от МК „Алтернативата на гражданите“ гостува в китния и колоритен град Кацаго Сан Мартино в Италия за юбилейното XXV издание на Фестивала на цветята „Франчиакорта ин фиоре“, който тази година се провежда от 17 до 19 май.

Заедно с кмета Фабрицио Скури и ръководството на Общинския съвет делегацията от сърцето на Розовата долина се включи в официалното откриване на емблематичния за Кацаго Сан Мартино празник. По време на церемонията те връчиха поздравителен адрес от името на госпожа Галина Стоянова – Кмет на Община Казанлък. Днес ще бъдат част от „Palio della Rosa of Franciacorta“ /Приятел на розата на Франчиакорта/ – събитие, което съпровожда цветното изложение от повече от 20 години – пренасяйки гостите назад във времето, като част от историческата процесия съпроводена от атлети, знаменосци и барабанисти – представители на шестте окръга в околността.

За местните жители празникът е уникална възможност да възраждат културните си традиции, но и повод за културен и икономически обмен.

Официалните представители на Община Казанлък в побратимения ни град споделят прекрасни впечатления от гостуването и идеи за нови възможности за взаимна обмяна на опит и сътрудничество.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram