Казанлъшки лекари също протестират

Близо 20 лекари от Казанлък ще се включат в националния протест срещу ограниченията в болничната сфера. Протестът за областта ще се състои пред сградата на РЗОК в Стара Загора.

Лекарите се предвижват с личен транспорт до областния град. Медиците протестират срещу буквално унищожителните за практиките нови методики, въведени от здравната каса, които драстично ограничават достъпа до медицинка помощ. В протестите се включва и ръководителят на казанлъшката многопрофилна болница д-р Кети Маналова – Владкова.

Маналова, която участва във всички национални съвещания, коментира, че протестите са и заради недоостойностените клинични пътеки, които през последните 5 години не догонва ръстът на инфлацията. Маналова, под чието ръководство, казанлъшката общинска болница д-р Христо Стамболски, стопи голяма част от натрупаните задължения, коментира, че всяка година минимум с 10 % се намаля делегирания бюджет на болницата. Маналова, коментира също, че е много унизително, лекарите да протестират по улиците.

„Тяхното място е в кабинетите и при пациентите, но за съжаление политиката не е насочена към изграждането на млади специалисти и задържането им в България”, допълни още Маналова. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram