Казанлъшкият бизнес ще подкрепи Академията за таланти в Розово -Видео

Ds olil

На среща с жителите на с. Розово, казанлъшката общественост и бизнеса, Община Казанлък представи един от най-мащабните си проекти от последните години – изграждането на Академия за детски таланти в с. Розово, която е в почти завършен вид и скоро ще започне да функционира като такава. Идеята за създаването на Академията принадлежи на местния бизнесмен Николай Спиров, който среща подкрепата на кмета Галина Стоянова и Община Казанлък, а проектът за реконструкция на старото ОУ „Св. Св Кирил и Методий“ е на архитект Николай Николов.

Инициаторите на това родолюбиво дело, започнало през 2020 г., разказаха за своите намерения, довели до създаването на Детската академията за таланти в Розово, от зараждането на идеята до четирите етапа на финансиране по проекта „Красива България“, така че пустеещото училище в Розово да се превърне в модерен детски център за изкуства, наука и спорт.

След приключване на ремонтите всички помещения са превърнати в красиви учебни кабинети и зали. Изградени са спални, столова, ремонтирани са санитарните помещения. Към академията са изградени футболно игрище, площадка за спорт и алеи. Предстоят и още довършителни дейности.

Кметът за селото Венцислав Колев разказа за съпричастността на местните жители, които първи се включват в подготовката на старата сграда за ремонт и им благодари.

По време на срещата бе създаден Обществен съвет на Академията за таланти, който ще ръководи нейната дейност. Сред членовете му е именитият казанлъшки учител Теодосий Теодосиев – Тео, който бе сред гостите на обществената дискусия „“Академия за таланти – минало, визия за бъдещето“.

Кметът Галина Стоянова даде старт и на кампания, която да събере още средства на Академията за таланти. Сред първите, които ще дари е изп. директор на завод „Арсенал“ Николай Ибушев, който обяви, че ще отдели за каузата 40 хил. лв. Примерът му последваха още представители на местния бизнес, сред които Николай Спиров, Владимир Спасов и др.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram