Казанлъчанка свири в родния си град за първи път след 30 годишна кариера във Виена

Ds olil

Дъщерята на най-известния музикален критик от началото на миналия век-Андрей Попгеоргиев-Андреана, концертира безвъзмездно и за първи път в родния си град Казанлък днес след 30-годишна кариера във Виена. Началният час на матинето е 11:00, а мястото Дом „Петко Стайнов“.
Веднага концерта в Казанлък дуо Туртови и проф.Санджикян заминават за Добрич, където ще открият Седмицата на камерната музика.
В концерта ще вземе специално участие и Йова Иванова-сопран, също казанлъчанка.
Съботното матине се организира с любезното домакинство и съдействие на Дом „Петко Стайнов“ и Исторически музей „Искра“, по покана на Клуба на дейците на културата в Казанлък.
Цигуларите Андреана и Николай Туртови са ученици на проф. Недялка Симеонова. В първите години след завършване на Консерваторията работят като концертмайстори в Русенска филхармония, Пловдивска филхармония и Пазарджишка филхармония. Завършват тригодишен майсторски клас в Академия за музика във Виена. Дуо Андреана и Николай Туртови са концертмайстори на Theater an der Wien повече от 30 години.
Андреана Туртова е родена в Казанлък, дъщеря е на известния музикален критик през 30-те години на 20 век-Андрей Попгеоргиев.
Популярната в цяла Европа цигуларка Андреана Туртова ще свири за първи път в родния й град, турнето е безвъзмездно и специален дар за казанлъчани в деня на църковния празник на светите братя Кирил и Методий.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram