Казанлъчани на шампионат по ориентиране в Турция

Ds olil

Двама казанлъшки представители на Клуба по ориентиране към ТД „Орлово гнездо“- Тончо Нейчев и Павел Михалев ,ще участват в започващия в началото на септември в гр. Бурса, Турция Шампионат на Югоизточна Европа по ориентиране. Общо 700 състезатели между 10 и 75 години ще запишат участие във второто издание на този шампионат, организиран от Комитета за Югоизточна Европа.

Клубът по ориентиране към казанлъшкото туристическо дружество, председателстван от Христо Ангелов, активно участва в състезанията на Българската федерация по ориентиране, още от създаването си през 1967 г. 15 са членовете на този клуб. Повечето дейно се включват в състезанията, не пропускат седмица и са в почти непрекъснато движение из страната. Тази година състезателите на клуба имат спечелени 31 медала, 14 от които от държавни първенства и 17 от национални купи. В републиканските шампионати казанлъшките ориентировачи имат извоювани 5 златни медала, 6 сребърни и 4 бронзови. Три златни, 10 сребърни и три бронзови медали са спечелили представителите на ТД „Орлово гнездо“ в националните купи.

С първи места в началото на август казанлъчани се завърнаха и от държавното първенство по колоориентиране в Хасковските минерални бани.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram