Казанлък ще се бори за най-големия извънобластен център

Ds olil

Общинският съвет по време на заседанието си днес прие изменение на общия устройствен план на град Казанлък. В него се включват и части от землището на града, входовете от София, язовир Копринка, Стара Загора, Шипка, Енина, Бузовград и кв. Минерални бани .
Според изменението, входно-изходните артерии на Казанлък се устройват като смесени многофункционални зони. Местността „Абаята“ на изток от „Хидравлика“ се предвижда да бъде зона за малкоетажно жилищно строителство. На запад от Тюлбето и на изток от пътя за с. Енина се устройват като зони за спорт и атракции. На изток от ул. Петко войвода се предвижда да бъдат устроени като вилна зона за отдих. Всичко е свързано с проекти за улектрификация и цялостно устройство. Арх. Цветан Шиков от „Експерти за Казанлък“ коментира, че моментът е исторически за развитието на града.
На следващата сесия ще бъде внесен проект за общ устройствен план на Община Казанлък, до края на годината за Долината на тр. Царе, като дългосрочната цел е реалното обособяване на Казанлък като най-големия и добре устроен извънобластен район.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram