Казанлък увеличи международното си семейство с побратимяването си с виетнамския град Лай Чау

На официална церемония днес кметът на Казанлък Галина Стоянова подписа Меморандум за разбирателство за установяване на приятелски отношения на сътрудничество между Казанлък и виетнамския град Лай Чау.

В документа представителите на виетнамския град Лай Чау и община Казанлък се ангажират да предприемат мерки за общо развитие и разширяване на сътрудничеството в конкретни области. Предвижда се двете страни редовно да обменят информация за обстановката в областта на социално-икономическото развитие, потенциала, силните страни, предпочитаните политики и да насърчават инвестициите в производството и бизнеса в различните сфери.

Предвижда се град Лай Чау и Казанлък да разработват годишни планове за сътрудничество, които да бъдат приемани всяка година, след обсъждане на постигнатото през изминалата и одобряване на план на дейностите за следващата година.

Като приоритетни области за взаимодействие в меморандума са посочени насърчаване на инвестициите, обмен на информация, подкрепа за обучение, трансфер на технологии, сътрудничество в областта на туризма, културата, професионалното обучение и науката. Днешното подписване беше затвърждаване на подписания през месец януари от Галина Стоянова Меморандум за разбирателство за установяване на приятелски отношения на сътрудничество между виетнамския град Лай Чау и Казанлък в народното събрание във Виетнам в присъствието на председателя на Народното събрание Росен Желязков и председателя на Националното събрание на СР Виетнам Въонг Дин Хюе.

На днешната церемония на побратимяване кметът на община Казанлък Галина Стоянова, заедно със заместник кметовете Сребра Касева, Аксения Тилева, Даниела Коева и Драгомир Петков, заедно с председателя на общински съвет Казанлък Николай Златанов посрещнаха делегации от Жунгнанг Гу-Република Корея, Дзинан- Китай, Лай Чау-Виетнам, Дидимотика- Гърция, Кочани-Северна Македония, Кремона-Италия.

След като представителите на делегациите представиха партньорството си с община Казанлък, бяха разменени традиционни подаръци и официалното събитие придоби дух на приятелска среща. Не беше подминат и фактът, че днес е международният ден на детето и Галина Стоянова призова към ангажираност на всички нас към нуждаещите се деца и най-вече задължението ни към тях да целим да растат в свят на мир и разбирателство.

Казанлък спечели още едно международно приятелство, с което да върви устремено в своето развитие и да обменя опит и безценни спомени.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram