Казанлък посрещна гости от Русия

Ds olil

Петима представители на руски общини, победители във второто издание на организирания в Русия конкурс „Открита община“, посетиха Казанлък за обмяна на добри практики с местната власт и възможности за сътрудничество. Центърът на промишлеността на България в Русия организира за победителите в конкурса за прозрачна община посещение в България, като Казанлък бе една от избраните български общини наред с Пловдив, Стара Загора, София, както и Националното сдружение на общините в Република България.
Делегацията бе придружена от Росен Андонов, главен експерт в Министерството на икономиката и енергетиката на Р България. Гостите бяха посрещнати от заместник-кметовете на община Казанлък Петър Косев, Даниела Коева и Лилия Цонкова и заместник-председателя на Общинския съвет Нено Влайков. В срещата участваха още представители на бизнеса .
Представителите на местната власт на Русия запознаха домакините с особеностите на своите райони в икономически и културно-исторически аспект, като подчертаха желанието за по-активно сътрудничество и установяване на двустранни връзки между Казанлък и техните градове и населени места. Руската делегация продължи визитата си тук с посещение на трезора и експозициите в ИМ „Искра“ и Художествената галерия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram