Казанлък е включен в пърформанс-четения на нови български пиеси

Ds olil

Под патронажа на Община Казанлък и Кмета г-жа Галина Стоянова за първи път на извънстолична сцена ще бъде проведено събитие на Платформата ПроТекст – пърформанс – четения на нова драматургия в несценични пространства.

ПроТекст 13 започна с две пърформанс-четения – на 21 и 27 юни в гр. София и ще завърши на 6 юли в гр. Казанлък. Автори на селектираните тази година пиеси са Оля Стоянова, Теодора Георгиева и Радослав Чичев. С режисурата се заемат Стефани Христова, Тони Карабашев и Максима Боева. Партньори на проекта са Народен театър “Иван Вазов”, РЦСИ Топлоцентрала, Общински театър “Любомир Кабакчиев” гр. Казанлък и както всяка година от създаването на платформата – Гьоте-институт България.

Пилотният проект на Организация „36 маймуни“ стартира през 2007г. с две основни задачи: популяризиране на съвременна драматургия, привличане на млада публика към алтернативните съвременни театрални форми, разширяване територията на изкуството и културата.

Невъзприет в началото от критиката като театрална форма, днес ПроТекст е наложен като „утвърдена марка” на алтернативния софийски театър и „обетована територия” за креативна среща на млади професионалисти от различни области на изкуството – писатели, актьори, режисьори, музиканти, видеоартисти, художници – с млада, често все още неизкушена от театъра публика.

Събитието в Казанлък ще се състои на сцената на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ от 19:00 ч. с участието на актьорите Беатрис Благоева, Николай Йорданов и Петър Петров.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram