Информационни бюлетини на ОДМВР – Стара Загора за 07,08 и 09 февруари

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и са разкрити пет престъпления. В заведеието за отрезвяване са настанени пет лица.

Бързо полицейско производство
На 7 февруари е започнато бързо полицейско производство срещу 21-годишния Н.Н. от Харманли за това, че управлява по ул. „Цар Иван Шишман“ в Стара Загора л.а. „Форд Фокус“ под въздействието на алкохол – 1,53 промила.
На 7 февруари е започнато бързо полицейско производство срещу 20-годишния С.З. от Стара Загора за това, че управлява по бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в Стара Загора л.а. „Опел Вектра“ след употребата на алкохол – 2,39 промила.

Разкрити престъпления
На 7 февруари в РУП – Чирпан е получен сигнал от 62-годишен пловдивчанин, който заявил, че за времето от месец ноември 2013 година до 7 февруари 2014 година неизвестно лице е проникнало в стопанска пристройка към къщата му в с. Черна Гора и е отнело от там моторна бензинова фреза марка „Призма“. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят е установен. Това са 22-годишният И.К. от с. Черна Гора. Същият е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.
На 7 февруари в полицейското управление в Чирпан е получен сигнал от 59-годишен жител на град Чирпан, който заявила, че за времето от месец декември на 2013 година до 7 февруари неизвестно лице е проникнало в къща, негова собственост и е отнел от там електрически котлон и вентилаторна печка. След подаването на сигнала извършителите бързо са установени. Това са трима младежи – двама на 16 години един на 14 години – всички от Чирпан.
Във връзка с отразена кражба от 31 януари 2014 година на 30-метров телефонен кабел от неработещо трасе в землището на с. Главан. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия се установи, че извършителите са И.Й. на 29 години от С. Главан и С.Х. на 50 години от с. Костур, свиленградско.
На 7 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 48-годишен старозагорец, който заявил, че от болничната стая, където е била настанена съпругата му неизвестно лице е извършило кражба на мобилен телефон „ZTE Blade III“. От проведените бързи оперативни мероприятия е установено, че извършителят на кражбата е Щ.А. на 31 години от Стара Загора. Телефонът е намерен и върнат на собственика му, а извършителката е задържана за срок до 24 часа в полицейското управление.
На 8 февруари в РУП – Чирпан е получен сигнал за възникнал скандал пред дискотека в града, който е прераснал в побой между Р.Р. на 26 години от с. Голям Дол и Г.Г. на 24 години от Чирпан. В резултат на сбиването Р.Р. е нанесъл на Г.Г. средна телесна повреда. Р.Р. е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления
На 7 февруари в РУП – Чирпан е получен сигнал от 43-годишна жителка наЧирпан, която заявила, че между ул. „Никола Събчев“ и ул. „Димитър Благоев“ на стълбищно пространство неизвестно лице е отнело със сила дамската й чанта с мобилен телефон, лични документи, дебитна карта и найлонова чанта с хранителни продукти.
Сигнал за кражба на кабел е получен във Второ РУП – Стара Загора на 7 февруари. На място е установено, че за времето от 6 януари до 7 февруари, неизвестно лице е отнело от трафопоста, намиращ се в кв. „Три Чучура“ 7 метра многожилен кабел.
На 7 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от намиращ се на ул. „Димчо Стаев“ трафопост. На място е установено, че за времето от 6 януари до 7 февруари неизвестно лице е отнело около около 5 м кабел.
На 7 февруари в полицейското управление в Чирпан е получен сигнал за извършена кражба на дизелово гориво от товарен автомобил, намиращ се на км 190 от АМ „Тракия“, управляван от унгарски гражданин. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице е отнело 500 л дизелово гориво от т.а. „Скания“ с унгарска регистрация.
На 7 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал от 39-годишен мъж, който заявил, че от управлявания от него т.а. „Мерцедес“ неизвестно лице е извършило кражба на 370 л дизелово гориво. Същият е бил паркиран в кв. „Индустриален“ е Стара Загора.

Пожар
На 7 февруари в РУП – Казанлък е получен сигнал от жителка на с. Черганово, която заявила, че къща в селото гори. на място е установено, че къщата е собственост на 85-годишен мъж, който не живее в нев. Същата е необитаема. В резултат на пожара къщата е изгоряла напълно. Причините за възникването му са в процес на изясняване, а по случая р образувано Досъдебно производство.

 

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и е разкрито едно престъпление. В заведеието за отрезвяване са настанени две лица.

Бързо полицейско производство
На 8 февруари е започнато бързо полицейско производство срещу 37-годишната Д.С. от Стара Загора за това, че на същата дата около 03:00 ч по ул. „Ген. Столетов“ в Стара Загора е управлявала л.а. „Ауди“ под въздействието на алкохол – 1,67 промила.

Разкрити престъпления
На 8 февруари в полицейското управление в Казанлък е получен сигнал от 43-годишен казанлъчанин, който заявил, че стъклото страничната врата на магазин за хранителни стоки, намиращ се на ул. „Ръжена“ е счупено. На място е установено, че неизвестно лице е проникнало в магазина и е отнело от там 22 кутии с цигари „Виктори“ и „ЛМ“ и монети на стойност 90 лв. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на кражбата е 15-годишен казанлъчанин. Откраднатите вещи са предадени с протокол за доброволно предаване. По случая е образуван досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 9 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от анонимен мъжки глас, който заявил, че в дискотека, намираща се на бул. „Цар Симеон Велики“ в Стара Загора има бомба. На място е изпратен екип, който извежда посетителите на заведението, извършва оглед и не открива самоделно взривно устройство. По случая е образувано досъдебно производство.
На 8 февруари е получен сигнал от 37-годишния Д.П. от Стара Загора, който заявил, че неизвестно лице е взломило с метален предмет предното панорамно стъкло на автомобила му „Инфинити Q50 s“. Същият е бил паркиран на бул. „Цар Симеон Велики“ в Стара Загора. Образувано е досъдебно производство.
На 8 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 33-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е отнело предните мигачи на колата му „Мазда 323″, паркирана пред дома му на ул. „Св. Княз Борис I“ в Стара Загора.

 

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити три престъпления и сарегистрирани три. В заведеието за отрезвяване са настанени две лица.

Разкрити престъпления
На 9 февруари полицейски патрул на УП – Мъглиж спира за проверка л.а. „ВАЗ 21061″, управляван от Д.Д. на 19 години от Стара Загора. При проверка в автомобила е открит прозрачен целофан, съдържащ около 1 грам канабис.
На 9 февруари полицейските служители от РУП – Гълъбово извършиха проверка в дома на 42-годишния Н.К., при която е установено неправомерно въздействие на уред за търговско измерване,с което е създадено условие за непълно отчитане на потребена топлинна енергия. Образувано е досъдебно производство.
На 9 февруари в На 9 февруари полицейските служители от РУП – Гълъбово извършиха проверка в дома на 68-годишната М.Т, при която е установено неправомерно въздействие на уред за търговско измерване,с което е създадено условие за непълно отчитане на потребена топлинна енергия. Образувано е досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 9 февруари в РУП – Чирпан е получен сигнал за разбита в с. Целина къща, собственост на 74-годишна старозагорка. На място е извършен оглед, при който е установено, че неизвестно лице е проникнало в къщата, разхвърляло е цялата покъщнина, но потърпевшата е заявила, че липси не е открила. Образувано е досъдебно производство.
Сигнал за кражба е получен във Второ РУП – Стара Загора на 9 февруари. На място е установено, че за времето от 5 до 9 февруари неизвестно лице е извършило кражба на потопяема помпа от метална барака в овощна градина, намираща се на около 300 м от с. Малка Верея. Образувано е досъдебно производство.
На 9 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 35-годишен старозагорец, който заявил, че след пътен инцидент пред входа на магазин за техника в Парк Мол в Стара Загора неизвестно лице му е нанесло удар в лицето в резултат, на който са му избити три зъба. Образувано е досъдебно производство.

Пожар
На 9 февруари в РУП – Чирпан е получен сигнал за възникнал пожар в къща в с. Кольо Мариново. От извършения на място оглед е установено, че пожарът е възникнал от мазе, намиращо се под терасата на първия етаж и унищожил имуществото на първия етаж, дървената ламперия на терасата, както и дограма на прозорец и врата. от втория етаж е унищожена дървена дограма и прозорец. В двора на къщата се е намирал 39-годишният сина на потърпевшият, който не е пострадал. Причините за възникването на пожара са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.

ПТП
На 9 февруари около 14:50 ч по пътя от с. Змейово за Стара Загора се е движил л.а. „БМВ 320″ управляван от М.К. на 24 години от с. Змейово. На около 1 км след връх „Дервеня „ при спускане и при движение с несъобразена с пътните условия скорост на ляв завой водачът губи контрол над управлението на автомобила, излиза вдясно от пътното платно и се удря в крайпътна канавка. От удара водачът е получил фрактура на лицева челюст и гръбначен прешлен. Прегледани и освободени без опасност за живота са и другите двама пътуващи в автомобила – на 15 и 16 години.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram