Информационна кампания на МОН

Ds olil

Eксперти от Министерството на образованието и науката с подкрепата на Областен информационен център – Стара Загора представиха в община Стара Загора възможности за финансиране на общински проекти за детски градини по компонент 2 „Деца в риск“ на програма BG06 „ДЕЦА И МЛАДЕЖИ В РИСК“ по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.
Лекторът от Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми“ в МОН Георги Гетов разясни изискванията за кандидатстване пред представители от общинските администрации в област Стара Загора.
Общият бюджет на по Компонент 2 „Деца в риск“ е близо 1,85 милиона евро. Програмата покрива до 100 процента от разходите, като се отпуска финансиране в размер от 200 000 до 250 000 евро на проект. Допустими кандидати по схемата са общини и сдружения на общини, които трябва да обхванат в предвидените дейности на проект най-малко 5 детски градини и поне 200 деца от целевата група. По процедурата се допуска партньорство с публични институции, общини и неправителствени организации.
Ще се подпомагат дейности за подобряване на подготовката за училище, социалните и езикови умения на деца на възраст от 3 до 6 години от социално слаби или ромски семейства. Ще се финансират също ремонт на детски градини, осигуряване на оборудване с цел подобряване на учебната обстановка, закупуване на образователни материали и учебни пособия.
Крайният срок за кандидатстване е 5 септември 2013г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram