Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 19 август 2013

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е са регистрирани четири кражби, три пътни инцидента и три пожара. В заведението за отрезвяване е настаненo едно лице.
 
Кражби 
 
На 19 август в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 28-годишне жител на с. Хрищени, който заявил, че е извършена кражба на интернет устройства в местността „Дончов рът”, на около 3 км западно от с. Люляк. на място е установено, че неизвестно лице е извършило кражба на фотосоларен панел, акумулатор 100 ач, един борд „Микротик” и две устройства „Микротик-метал”.
 
Сигнал за кражба е подаден в РУП – Казанлък на 19 август. Потърпевшият заявил, че от паркирания му на бул. „Ал. Батемберг” л.а. „Фолксваген Пасат” неизвестно лице е отнело акумулаторна батерия. Акумулаторната батерия и на друг автомобил е отнета вчера в Казанлък. „Опел Вектра” е бил паркиран на неохраняем паркинг. Същият е собственост на 50-годишен казанлъчанин.
 
В Първо РУП – Стара Загора на 19 август в подаден сигнал от 38-годишна старозагорка, която заявила, че от паркирания й на паркинг на магазин в Стара Загора л.а. „Фолксваген Пасат” неизвестно лице е отнело дамска чанта с намиращите се в нея лична карта, три дебитни карти, и портмоне с 40 лв.
 
На 19 август във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 58-годишен мъж, жител на с. Калитиново, който заявил, че от незаключения му автомобил джип „Нисан”, паркиран на паркинг на магазин в кв. „Индустриален”, неизвестно лице е отнело мъжка чанта с намиращи се в нея 16 000 лв., лични документи и др. 
 
ПТП 
 
На 19 август около 07:20 ч на около 1 км северно от разклона за с. Димовци в посока север-юг се е движил л.а. „Хюндай”, управляван от К.Д. на 35 години от с. Бутан, общ. Козлодуй. Водачът предприема изпреварване на колона от автомобили, навлиза в лентата за насрещно движение срещу неустановен насрещно движещ се автомобил. За да избегне удара К,Д. се връща в дясната пътна лента , при което удря в задната лява част л.а. „Фолксваген”, управляван К.К. на 38 години от с. Арбанаси. С него в автомобила пътували 35-годишна жена от Велинград и две-годишно момченце. От удара, „Фолксвагена ” се завърта и излиза вдясно извън пътното платно . Детето е получило разкъсно-контузна рана на главата. Прегледано е в МБАЛ – Казанлък, от където е прегледано и освободено без опасност за живота. Пробите и на двамата водачи са отрицателни. 
 
На 19 август около 02:40 ч по път II-55 в посока север-юг се е движил т.а. „Скания”с прикачен към него полуремарке, управляван от Д.Д. на 62 години от Ямбол. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой, водачът губи контрол над управлението на автомобила, излиза вляво от пътното платно и се преобръща извън пътя. Д.Д. е получил фрактура на осми гръбначен прешлен, прегледан е в МБАЛ – Казанлък и е освободен от там без опасност за живота. Пробата за употребата на алкохол е отрицателна. 
 
На 19 август около 07:20 ч по път 66042 в посока запад се е движил л.а. „Ситроен Ксантия”, управляван от Б.С. на 49 години от Раднево. Поради движение с несъобразена с релефа на пътя скорост, на ляв завой, водачът губи контрол над управлението на автомобила и се преобръща извън пътното платно, вдясно по посока на движението. Водачът е получил контузна рана на главата. Прегледан е и е освободен без опасност за живота. Пробата за употребата на алкохол е отрицателна.
 
Пожар 
 
На 19 август около 16:30 ч на тел 112 е получен сигнал за възникнал пожар в местността „7-километър” в Стара Загора. Веднага след това на мястото са изпратени 4 пожарни автомобила и 2 водоноски. Няколко часа след това пожарът с обща площ 100 дка е локализиран и потушен. Тлеещи участъци няма. Пострадали също няма. О огъня са унищожени осем тухлени постройки (10-12 кв. м) и пет паянтови постройки (тип навес). Спасени са 23 вили. След локализирането на пожара на мястото през нощта е останал дежурен екип. Причините за възникването на пожара са в процес на изясняване. 
 
На 19 август около 19:30 ч в УП – Мъглиж е получен сигнал за пожар в ожънат блок с рапица и изгорял автомобил в него в местността „Куров Азмак” , мъглижко. Пристигналият на място екип установява, че са изгорели около 30 дка сухи треви и л.а. „Ситроен 3 х”, собственост на 61-годишен жител на с. Черганово. Извършен е първоначален оглед, към момента няма данни за умишлен палеж. Причините за възникването на пожара са в процес на установяване. 
 
На 20 август около 05:10 ч е получен сигнал за възникнал пожар във фирма „Арсенал” Казанлък. На мястото е изпратен екип, който установява, че е изгоряла покриваната конструкция на от около 650 кв. м на цех, в който се произвеждат механични детайли за фирмата. Пожарът е възникнал от техническа неизправна ел. инсталация от трафопост, към цеха. Пострадали няма. Засегнато оборудване няма. 
 
Други
 
На 19 август в 19:55 ч в РУП – Чирпан е получен сигнал за инцидент с 4-годишно дете. На мястото е изпратен екип, който провежда беседи с близките и 5-годишното момченце, с което е играело пострадалото дете. Установено е, че двете момченца отишли на поляната в близост до къщите, където живеят и започнали да целят с камъни вързания на дърво кон. Конят се отвързал, след което ритнал в главата със задните си крака 4-годишното момченце. Откарано е от близките си в центъра за спешна помощ в Чирпан, където е констатирана смъртта на момченцето.
Стара-Загора.Орг
 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram