Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 07 април 2014

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара са образувани две бързи полицейски производства и са разкрити пет престъпления.

Бързо полицейско производство
На 7 април в РУП – Раднево е започнато бързо полицейско производство срещу Е.Е. на 43 години и Т.Е. на 40 години – и двамата от Раднево.На лицата е извършена проверка, при която е установено, че превозват арматура с тегло от 11 кг. При проведената беседа с двамата е установено, че желязото е отнето от ЗК „Детелина“ с. Знаменосец.
На 6 април във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 25-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е извършили кражба от апартамента му на няколко чифта обувки – ботуши и чехли, които са били пред входната врата на жилището. След подаването на сигнала извършителят на кражбата бързо е установен. Това е Д.Б. на 30 години от Стара Загора.

Разкрити престъпления
На 7 април в РУП – Казанлък е получен сигнал от 74-годишен казанлъчанин, който заявил, че на същата дата в градинките на ул. „Искра“ е бил заговорен от непозната за него жена. След приключване на разговора потеглил към дома си където разбрал, че му липсват портфейл с лични документи и 350 лв. От проведените бързи оперативни мероприятия органите на реда от РУП – Казанлък задържат жената извършила кражбата. Това е Д.М. на 41 години от Казанлък. Парите и документите са върнати на потърпевшия.
На 6 април във Второ РУП – Стара Загора е образувано незабавно производство срещу И.Ф. на 35 години от Стара Загора за това, че на следкасов контрол в магазин „Кауфланд“ в раницата му са открити 4 батерии „Варта“, дъвки, буркан шоколад „Нестле“ и ядки – всичко на стойност 19:05 ч .
Във връзка с отразена кражба на 12 март 2014 година на метални елементи от селскостопанска техника, органите на реда от Второ РУП – Стара Загора установиха, че извършител на кражбата е В.М. на 51 години. Отнетите вещи са открити в пункт за изкупуване на цветни метали.
На 7 април патрул на РУП – Казанлък извършва проверка в района на „ПГ Академик Петко Стайнов“ на С.О. на 22 години от Казанлък, при която в джоб на анцуга му е открита около 2 грама марихуана.
На 7 април патрул на Първо РУП – Стара Загора извършва в района на МОЛ „Галерия“ проверка на Д.К. на 19 години от Стара Загора, при която е установено, че младежът държи в себе си наркотични вещества – три топчета с общо тегло около 1 г зелена тревиста маса – марихуана. Д.К. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУП – Стара Загора.

По-характерни престъпления
На 7 април в РУП – Казанлък е получени сигнал за кражба от автомобил. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е извършило кражба от паркирания в гараж в дома му в с. Ръжена л.а. „Рено Лагуна“ на 100 лв.
На 7 април във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 48-годишен старзагорец, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба на автомобила му „Пежо 406″, паркиран на ул. „Майор Кавалджиев“.
На 8 април в 02:11 ч във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 29-годишен старозагорец, който заявил, че около 02:11 ч неизвестно лице е хвърлило стъклена бутилка със запалителна течност и горящо в нея парче плат в обитаваната от него стая в къща, намираща се на ул. „Стръмна“. Нанесени са минимални щети по паркета на пода в стаята. Образувано е досъдебно производство.
На 7 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от магазин за ел. части, намиращ се на ул. „Е.Георгиев“ в Стара Загора. Неизвестно лице е проникнало в магазина и е отнело от чекмедже на щандова маса 30 лв.
На 7 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за това, че за периода от 26 март до 7 април неизвестно лице е проникнало в склад на завод, намиращ се в кв. Голеш в Стара Загора и е извършило кражба от там на около 4000 кг 14-жилен меден проводник . Щетите са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.
На 7 април е УП – Мъглиж е получен сигнал за кражба от гараж в гр. Мъглиж. Неизвестно лице е проникнало в гаража на потърпевшия и е отнело от та м трифазен акумулатор и 80-литров бойлер и 13-цолова джанта с гума.
На 7 април във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 72-годишна старозагорка, която заявила, че пред западния вход на бл. 6 в кв. „Казански“ неизвестно лице със сила й отнело дамската чанта с намиращите се в нея 3 лв. и лични документи, след което избягало в неизвестна посока. При издърпването на чантата жената е получила фрактура на дясната ръка. Прегледана и освободена, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

ПТП
На 7 април около 21:00 ч по пътя от Стара Загора за с. Старозагорски минерални бани се е движил л.а. „Тойота Ленд Кроузър“ , управляван от Б.С. на 60 години от Стара Загора. По време на движението водачът блъска внезапно появила се на пътното платно крава. От удара автомобила се отклонява и навлиза в лентата за насрещно движение където се блъска в движещия се там л.а. „БМВ“, управляван от П.Ш. на 38 години от Стара Загора. Пострадали няма. Нанесени са значителни имуществени щети и по двата автомобила. Пробите за употребата на алкохол и на двамата водачи са отрицателни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram