Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 08 април 2014

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара са образувани две бързи полицейски производства и са разкрити две престъпления.

Бързо полицейско производство
На 9 април в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу М.В. на 54 години от Гурково за това, че при проверка на водача на ул. „Иван Вазов“ в Казанлък органите на реда установяват, че водачът управлява л.а. „Опел Астра“ след употребата на алкохол – 1,62 промила.
На 8 парил органите на реда от Второ РУП – Стара Загора извършиха претърсване в къща в с. Кирилово, обитавана от 17-годишен казанлъчанин, при която са открити 8 полиетиленови пликчета с общо тегло от 4 грама марихуана. Младежът е задържан за срок до 24 часа в РУП – Казанлък.

Разкрити престъпления
Във връзка с отразена на 3 февруари 2014 година кражба на хранителни стоки от хранителен магазин, намиращ се на ул. „Св. Кирил и Методий“ в Стара Загора, полицейските служители от Първо РУП – Стара Загора установиха извършителя. Това е А.Ж. на 26 години от Стара Загора. С прокурорско постановление същият е задържан за срок от 72 часа.
На 8 април при съвместна проверка от полицейски служители на РУП – Гълъбово и представители на ЕВН – КЕЦ Раднево, е установено, че М.Р. на 40 години от Гълъбово неправомерно се е присъединила към електропреносната мрежа, след като ел. захранването й е било прекъснато.

По-характерни престъпления
На 8 април в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за това, че около 22:15 ч на ул. „Господин Михайловски“ в Стара Загора две неизвестни лица са нападнали 17-годишно момиче. Инцидентът е станал пред входната врата на кооперацията, в която живее и след като непознатите я събарят на земята й отнемат чанта с лични документи, мобилен телефон и 130 лв.
На 8 април в РУП – Казанлък е получени сигнал за кражба от кафе „Дриймс“ в Казанлък. На място е установено, че неизвестно лице е проникнало в заведението и е отнело от там бутилки с алкохол – „Амарето“, „Джим Бийм“, „Савой“, „Мартини“ и 120 лв.
На 8 април във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал от 17-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е проникнало в апартамента му на ул. „Отец Паисий“ и е отнело от там 600 лв.

ПТП
На 8 април около 10:00 ч по бул. „Ц.С. Велики“ в Стара Загора близо до дом № 39 се е движил л.а. „Рено Меган“, управляван от В.М. на 64 години от София. При маневра „движение назад“ без да се увери, че пътят зад автомобила е свободен В.М. блъска 22-годишната Л.В. от Стара Загора. От удара пешеходката е получила контузия на подбедрицата . Без опасност за живота. Тестът на водача с дрегер за употребата на алкохол е отрицателен.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram