Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 4 март 2014

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити три престъпления. В заведението за отрезвяване са настанени две лица.

Бързо полицейско производство
На 5 март е започнато бързо полицейско производство срещу 33-годишния старозагорец К.Х. за това, че на същата дата около 03:35 ч в Стара Загора на кръстовището с на ул. „Ген. Гурко“ и „Любен Каравелов“ управлява л.а. „Фолксваген Пасат“ под въздействието на алкохол – 1.99 промила.

Разкрити престъпления
Във връзка с отразена кражба от дома на жител на с. Долно Сахране, при която неизвестно либе отнело телевизор „Тошиба“ и фотоапарат „Канон“. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят е установен. Това е В.Б. на 28 години от Казанлък.
На 5 март около 02:40 ч в с. Ягода полицейски патрул спира за проверка 51-годишния К.Ч. от с. Ягода, при която е установено, че мъжът носи чувал с различни вещи. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че К.Ч. е взломил къща в селото и е отнел от там 2 одеяла, малък газов котлон, бутилка олио и различни дрехи.
На 4 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от хранителен магазин, намиращ се на кръстовището на ул. „Ген. Столетов“ и ул. „Отец Паисий“. При преглед на видео камерите в магазина е установено, че неизвестно лице в 11:00 ч извършва кражба на една бутилка уиски „Джак Даниелс“ – 1,750 л и в 17:00 ч отново извършва кражба на уиски „Джони Уокър“ от 700 мл. От бързо проведените оперативни мероприятия извършителят е установен. Това е 24-годишният старозагорец И.Г. Същият е задържан за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления
На 4 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 51-годишен старозагорец, който заявил, че на 3 март около 22:00 ч на улицата близо до дома си е бил нападнат от познато за него лице – 30-годишния Д.А. от с. Пчела, който с твърд предмет му нанесъл удар в главата, след което му отнел намиращата се на кръста чанта с 2200 лв., мобилен телефон, лични документи и около 10-грамова златна гривна.
На 4 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се на ул. „Н.Кожухаров“ в Стара Загора. Неизвестно лице е проникнало в магазина и е отнело 100 кутии с различни марки цигари.
На 4 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 20-годишна жителка на Николаево, която заявила, че неизвестно лице е проникнало в апартамент й на бул. „Цар Симеон Велики“ в Стара Загора и е отнело от там преносим компютър „Apple mac look air“.
На 4 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на електромери в с. Сулица. На място е изпратен екип, който установява, че за времето от 4 февруари до 4 март неизвестно лице е взломило 3 табла, поставени на улични стълбове и е отнело от там 4 електромера.
На 4 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за взломен лек автомобил. Пристигналият на паркинг на ул. „Армейска“, където е бил паркиран л.а. „Опел Омега“, полицейски екип установява, че неизвестно лице е разбило предното ляво стъкло на колата и е отнело от нея сак с касов апарат, два кочана фактури, ЕИК и дебитна карта.

Пожар
. На 4 март в 02.04 ч в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал за горяща къща в с. Руманя. На местопроизшествието е изпратен екип, който установява, че къщата, собственост на 34-годишен бургазлия е напълно изгоряла. Същата е необитаема от 22 март 2013 година. Причините за възникването на пожара и щетите от него са в процес на изясняване.

ПТП
На 4 март около 19:13 ч по път I-6 в посока изток се е движил т.а. „Фиат Дукато“, управляван от 49-годишния О.Д. от гр. Дряново. По време на движението си преди разклона за с. Александрово водачът застига движещата се пред него каруца, управлявана от Е.И. на 37-годишни от с. Тъжа. Водачът на „Фиат Дукато“ предприема изпреварва, въпреки наличието на непрекъсната пътна маркировка на платното, влиза в насрещното движение и се блъска в движещия се там т.а. „Ивеко“, управляван от И.Ц. на 42 години от Пловдив. След удара се завърта и удря каруцата, при което „Ивеко-то“ се преобръща в крайпътна канавка, вляво по посока на движението . О.Д. е откарана в МБАЛ – Стара Загора в фрактура на лява подбедрица, пета и ходило, фрактура на дясно ходило, глезен и коляно. Тестът му за употребата на алкохол е отрицателен. Е.И. също е откаран в МБАЛ – Стара Загора с разместени шийни прешлени. Оставен за лечение с опасност за живота. И.Ц. не е пострадал. Пробата му за употребата на алкохол е отрицателна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram