Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 26 февруари 2014

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувано две бързи полицейски производства и са разкрити две престъпления.

Бързо полицейско производство
На 27 февруари около 00:10 ч по ул. „9-ти септември“ в с. Бузовград е спрян за проверка л.а. „Опел Вектра“, управляван от Ш.А. на 45 години от с. Бузовград. При направения тест с дрегер техническото средство е отчело 1,36 промила.
На 27 февруари около 05:35 ч на ул. „Отец Паисий“ в Казанлък е спрян за проверка л.а. „Фолксваген Голф“, управляван от П.К. на 33 години от Казанлък. При направения тест с дрегер техническото средство е отчело 2,54 промила.

Разкрити престъпления
Във връзка с отразена кражба от апартамент на ул. „Ст. Въстание“ в Стара Загора, при която неизвестно лице бе отнело от дома на потърпевшата 15-грамов златен синджир, органите на реда от Второ РУП – Стара Загора установиха извършителите. Това са двама младежи 17 и 16 години от Стара Загора.
На 26 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 46-годишен мъж, който заявил, че от „Птицекомбинат“ с. Маджерито неизвестно лице извършва кражба. Изпратеният екип задържа на място 27-годишната М.А. от Стара Загора, Р.Ю. на 35 години и Т.В. на 41 години от с. Минерални бани, обл. Хасково, които в каруца за натоварили метални профили с различна дължина, демонтирани от хале.Образувано е бързо производство.

Специализирани полицейски операции
На 26 февруари на територията на малките населен места в община Павел Баня се проведе специализирана полицейска операция по безопасност на движение. В хода на операцията са проверени 83 моторни превозни средства и 83 лица. Констатирани са 29 нарушения по Закона за движение по пътищата.Съставени за 11 акта, 11 фиша, а два автомобила са спрени от движение. При извършване на проверката у пътуващия в л.а. „Хонда Сивик “ С.П. на 25 години е открита около 1 грам суха зелена тревиста маса, която е реагирала на марихуана при направения тест. В дома на собственика на колата – А.П. на 25 години от с. Осетеново е направена проверка, при която са открити и иззети 8 г листа канабис.

По-характерни престъпления
На 26 февруари в РУП – Чирпан е получен сигнал от 46-годишен жител на с. Плодовитово, който заявил, че от стопанисваната от него база в с. Плодовитово неизвестно лице е извършило кражба на 80 м алуминиев четирижилен проводник.
на 26 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 41-годишен мъж, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба на 5 м меден проводник от трафопост на ул. „Ив. Вазов“.
На 26 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 46-годишен старозагорец, който заявил, че на 24 февруари по време на почистване на частен дом неизвестно лице е извършило кражба от апартамент на дамски златен ланец с тегло около 8 грама, собственост на 29-годишната жена, собственик на апартамента.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram