Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 24 февруари 2014

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити четири престъпления.

Бързо полицейско производство
На 24 февруари в РУП – Раднево е започнато бързо полицейско производство срещу Х.К. на 51 години от с. Свободен за това, че управлява л.а. „Опел Корса“ след употребата на алкохол – 1,78 промила.

Разкрити престъпления
Във връзка с отразен грабеж над 50-годишна старозагорка, при който неизвестно лице бе нанесло с кухненски нож прободна рана в дясното бедро на жената, след което бе отнело от дома й портмоне с 30 лв., лична карта и две дебитни карти, полицейските служители на Второ РУП – Стара Загора установиха извършителя. Това е А.А. 29 години от с. Плоска Могила.
На 24 февруари в РУП – Чирпан е получен сигнал от 51-годишен жител на с. Зетьово, който заявил, че предния ден около 18:00 ч е бил нападнат 21-годишния М.Д. също от с. Свобода. М.Д. използвал физическа сила – съборил на земята, ритнал в гърдите и претърсил джобовете за пари на 51-годишния потърпевш.След като не открил пари ударил мъжа с ръка и отнел носената от него торба с хранителни продукти. След проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия М.Д. на 21 години е задържан в полицейското управление в Чирпан. Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.
Във връзка с отразена взломна кражба от къща в с. Горно Сахране, при която неизвестно лице бе отнело от дома 46-годишен жител на селото телевизор и фотоапарат, органите на реда от РУП – Казанлък установиха извършителя. Това е В.Б. на 28 години от Казанлък. Работата по случая продължава.
На 24 февруари в РУП – Гълъбово е започнато досъдебно производство срещу А.А. на 39 години от с. Разделна за това, че на 23 февруари около 21:35 часа в Гълъбово е извършил непристойни действия, изразяващи се в грубо нарушение на обществения ред като е предизвикал скандал на обществено място и е нанесъл лека телесна повреда на 59 години от с. Елхово, общ. Николаево.

По-характерни престъпления
На 25 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 24-годишен казанлъчанин, който заявил, че неизвестно лице е проникнало в баничарницата му на ул. „Граф Игнатиев“ в Стара Загора и е отнело от там професионална машина за тесто и 12 лв.
На 24 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 57-годишен старозагорец, който заявил, че на 21 февруари неизвестно лице е извършило кражба от апартамента му на ул. „Иван Вазов“ на 40 грама златни накити.
На 24 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в с. Руманя. Неизвестно лице е проникнало във вилата на 21-годишната старозагорка и е отнело от там телевизор, два бидона, печка с кюнци, други две печки, масичка за телевизор и килим.
На 24 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба от ремонтна база на „Калояновско шосе“. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е извършило кражба на дървена макара с намотан на нея алуминиев четирижилен проводник с дължина около 130 м. Същият е бил оставен на съхранение в ремонтната база.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram