Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 21, 22 и 23 февруари 2014

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са са разкрити пет престъпления. В заведението за отрезвяване e настаненo едно лице.


Разкрити престъпления
На 21 февруари в 04:00 ч в УП – Гурково е получен сигнал от 42-годишен жител на града, който заявил, че непознато лице разбира кафе автомат, намиращ се в центъра на Гурково. На мястото незабавно е изпратен полицейски патрул, който установява, че лицето е 42-годишният К.Р. от Гурково. От проведените процесуално-следствени действия е установено, че са взломени пластмасовите части на още три кафе автомата по ул. „Княз Ал. Батенберг“, от които липсват неустановени суми пари. По случая е образувано досъдебно производство, а К.Р. е задържан.
Във връзка с отразена домова кражба,п ри която неизвестно лице бе извършило кражба на 100 лв. от дома на 29-годишен старозагорец, полицейските служители от Второ РУП – Стара Загора установиха, че извършителят е 21-годишният Х.Н. от гр. Меричлери, общ. Димитровград.
Във връзка с кражба на две златни гривни с общо тегло от 10 грама от къща в с. Дълбоки, собственост на 30-годишна жителка на селото, органите на реда от Първо РУП – Стара Загора установиха, че извършител на кражбата е 58-годишната Д.Й. от с. Дълбоки. Работата по случая продължава.
На 21 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от управителя на голям хранителен магазин, намиращ се на ул. „Кап.Петко Войвода“ за това, че в момент на кражба на две бутилки уиски „Бушмилс“ е задържан 27-годишният Д.Д. от с. Септемврийци, обл. Монтана.С него е било и друго лице, което е извършило кражба на три бутилки с уиски „Джони Уокър“, като същият е избягал в неизвестна посока. Д.Д. е задържан за срок до 24 часа във Второ РУП – Стара Загора. Работата по случая продължава.
На 21 февруари полицейски екип на Първо РУП- Стара Загора спира за проверка на ул. „Любен Каравелов“ в Стара Загора 27-годишния Ж.Д. от Стара Загора, при която мъжът съобщава, че в джоба на якето си има наркотици. При извършения личен обиск в джоба на якето му е намерено полиетиленово пликче с бяло прахообразно вещество – хероин – с тегло около 0,5 грама. Ж.Д. е задържан за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления
На 21 февруари в РУП – Казанлък е получен сигнал от жител на с. Хаджидимитрово, който заявил, че неизвестно лице е проникнало в двора му и е счупило всички стъкла и задните стопове на автомобила му „Мерцедес 190 Е“. Предния капак на автомобила е огънат. Образувано е досъдебно производство.
На 21 февруари в РУП – Казанлък е получени сигнал от жител на с. Долно Сахране, който заявил, че неизвестно лице е проникнало в пристройка към къщата му в селото и е отнело от там 39-инчов телевизор и цифров фото апарат.
На 21 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба на кражба на кабел. На място е установено, че неизвестно лице е разкопало в района на Обсерваторията дупки, от които е извършило кражба на около 100 съобщителен кабел.
На 21 февруари в РУП – Гълъбово в получен сигнал за кражба от заведение в с. Главан. Потърпевшият съдържател на заведението заявил, че за времето от месец юни до 2011 година до февруари 2014 година неизвестно лице е отнело от там 90 броя гофрирани покривни ламарини на обща стойност 2000 лв.
Сигнал за кражба от фризьорски салон е получен във Второ РУП – Стара Загора. 24-годишната потърпевша от Стара Загора за вила, че неизвестно лице е проникнало в салона на ул. „Сава Силов“ и е отнело от там дамската й чанта с лични документи, дебитни карти, 90 лв., документи за лек автомобил, талон за технически преглед и полица от застраховка Гражданска отговорност.
Специализирани полицейски операции
За времето от 23:00 ч на 21.02.2014 година до 03:00 ч на 22.02.2014 година е проведена специализирана полицейска акция по безопасност на движението. Проверени са 27 автомобила, съставен е един фиш и 3 акта за установяване на административно нарушение.

ПТП
На 21 февруари около 07:00 ч по пътя до разклона за Тракийски университет се е движил л.а. „Опел Корса“, управляван от Д.Ж. на 40 години от Стара Загора. Поради движение със скорост, непозволяваща на водачката да контролира автомобила, същата излиза извън пътното платно и се блъска в земен скат. От удара жената е получила разкъсно-контузна рана. Прегледана и освободена без опасност за живота.
На 21 февруари около 18:30 ч по път II-66 в посока Стара Загора се е движил л.а. „Форд Галакси“, управляван от 24-годишния Т.Т. от Нова Загора. По време на движението си със скорост, непозволяваща на водача на контролира автомобила, същият излиза вдясно по посока на движението си и се блъска в земен скат. От удара водачът е получил навехване на глезена. Прегледан и освободен без опасност за живота.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити две престъпления. В заведението за отрезвяване e настаненo едно лице.


Бързо полицейско производство
На 23 февруари в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 38-годишния И.Р. от с. Юлиево за това, че около 01:45 ч управлява в селото л.а. „Ауди“ под въздействието на алкохол – 1,37 промила.

Разкрити престъпления
На 22 февруари в РУП – Казанлък е получен сигнал от 63-годишен чирпанлия, който заявил, че неизвестно лице е проникнало в дома му и е извършило кражба на 9 пакета захар по 1 кг. От проведените бързи оперативни мероприятия извършителят е установен. Това е М.Д. на 20 години от с. Свобода. Работата по изясняването на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.
На 22 февруари около 22:55 ч полицейски патрул на Първо РУП – Стара Загора спира за проверка в с. Дълбоки, л.а. „Алфа Ромео 145″ , управляван от 26-годишния Ш.С. от с. Хрищени. В хода на проверката полицейските служители установяват, че водачът на автомобила е поставил регистрационните табели на друг автомобил – „Алфа Ромео 156″, а при последвалото претърсване в него е открита около 1 грам марихуана. По случая е образувано бързо производство.

По-характерни престъпления
На 22 февруари в РУП – Казанлък е получени сигнал от двама мъже на 24 и 28 години, които заявили, че на същия ден около 16:00 ч до яз. Копринка е възникнал спор межди тях и 28-годишния Х.Д. от Казанлък, при който Х.Д. извадил неустановено огнестрелно оръжие и произвел изстрел по предната дясна врата на л.а. „Ланд Роувър“. Работата по случая продължава.Образувано е досъдебно производство.
На 22 февруари в РУП – Казанлък е получен сигнал от 49-годишен казанлъчанин, който заявил, че неизвестно лице е счупило предното панорамно стъкло и дясно външно огледало за задно виждане на л.а. „Форд Ескорт“, паркиран пред дома на потърпевшия в ЖК „Васил Левски“.

ПТП
На 22 февруари около 03:15 ч по пътя от Стара Загора за Казанлък се е движил л.а. „Ауди А3″ , управляван от 30-годишния Н.С. от Созопол. На изхода на с. Тулово поради движение с несъобразена скорост, водачът губи контрол нас автомобила, излиза извън пътното платно, преобръща се в крайпътна канавка и се блъска в телена ограда на крайпътно бистро. Пострадали няма. Нанесени са значителни материални щети по автомобила и бистрото. Тестът на водача с дрегер е отчел 1.96 промила. Образувано е бързо производство.
На 22 февруари на околовръстен път в Гълъбово се е движил л.а. „Рено Клио“, управляван от И.В. на 48 години от Раднево и негови спътници в автомобила – С.Т. на 79 години и Р.Т. на 78 години. На десен завой при ограничена видимост и непрекъсната пътна маркировка, водачът навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в предна дясна част на т.а. „МАН“, управляван от Д.Р. на 30 години от Гълъбово. От удара пътниците в лекия автомобил са получили натъртвания и охлузвания в гръдната област.Прегледан и освободени без опасност за живота. Пробите за употребата на алкохол на двамата водачи са отрицателни.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и са регистрирани седем престъпления.

Бързо полицейско производство

На 23 февруари в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 22-годишния Х.К. от с. Копринка за това, че управлява автомобила си „Нисан Примиера“ по ул. „Тулово“ в Казанлък след употребата на алкохол. Тестът с дрегер е отчел 2,32 промила.

На 24 февруари е започнато бързо полицейско производство срещу 33-годишния Г.И., неправоспособен, от София за това, че около 03:1- ч управлява по път I-5 т.а. „Рено Канго“ като на десен завой губи контрол над автомобила и се удря в предпазна ограда, след което се завърта и се удря в крайпътно отводнително съоръжение. Тестът с дрегер е отчел 1,53 промила. От удара водачът е получил натъртвания на ляво рамо и десен крак.

По-характерни престъпления
На 23 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал от 39-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба на акумулатор, слънчеви диоптрични очила, връзка с ключове за кафе машина и два ножа от л.а. „Тойота Авенсис“, паркиран пред дома на потърпевшия в кв. „Три Чучура“.
Сигнал за кражба на велосипед е получен във Второ РУП – Стара Загора на 23 февруари. Потърпевшият заявил, че на същата дата около 03:15 часа е установил липсата на велосипеда си „Феникс“, който е бил заключен за парапета на стълбището пред апартамента в който живее в кв. Казански.
На 23 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 78-годишен жител на с. Хан Аспарухово, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба от пристройка към къщата му на 80 л домашна ракия, 40 л домашно вино, 63 буркана със зимнина, чифт дамски обувки, електрожен, въздушна пушка с неустановена марка, 18 кг замразено месо от фризер и личната карта на съпругата му. Образувано е досъдебно производство.
На 23 февруари в РУП – Казанлък е получен сигнал за взломен хранителен магазин на ул. „Капрони“ в Казанлък. На място е установено, че неизвестно лице е проникнало вътре и е отнело от там неустановено количество цигари.
На 23 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 29-годишна старозагорка, която заявила, че неизвестно лице е проникнало през незаключената входна врата на къщата й на ул. „Майор Кавалджиев“ и е отнело от там 120 лв. и неустановено количество златни и сребърни накити.
На 23 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 62-годишен жител на Стара Загора, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба на 50 м кабел от вилата му в местността „Бойчо Бунар“.
На 23 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от вила в местността „Бойчо Бунар“. Неизвестно лице е проникнало във вилата на 55-годишен старозагорец и е отнело от там 22 л домашна ракия, микровълнова печка, електрожен, кабели, меден капак и лула за ракиен казан.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram