Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 21 февруари 2014

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани три бързи полицейски произовдства и са разкрити четири престъпления. В заведението за отрезвяване e настаненo  едно  лице.

Бързо полицейско производство

На 21 февруари в полицейското управление в Чирпан е образувано бързо полицейско производство срещу С.К. на 27 години от Чирпан за това, че около 03:35 ч управлява по бул. „Г.Димитров” в града л.а. „Рено Клио” след употребата на алкохол – 2,34 промила. 

Разкрити престъпления

        Във връзка с кражба от 19 февруари, при която за времето от 1 февруари до 19 февруари неизвестно лице бе разбило къща в с. Тъжа, собственост на 73-годишен жител на селото, органите на реда от РУП – Казанлък задържаха извършителите. Това са 32-годишният С.Е. и Г.Б. на 28 години – и двамата от с. Тъжа. От проведените  допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че след като са взломили прозореца на къщата двамата мъже са проникнали вътре и са отнели комплектована водна помпа”Вида”. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицата продължава. Открадната вещ е върната на потърпевшия.

       На 20 февруари в 22:50 ч в РУП – Казанлък е получен сигнал от 65-годишната П.Б. от с. Горно Черковище, която заявила, че в дома й има пострадало лице след сбиване. Изпратеният на място екип установява, че пострадалият е 76-годишният И.Ч., живущ на семейни начала с П.Б.И.Ч. е откаран във ФСМП – Казанлък с порезна рана в областта на врата до лявото ухо и охлузни рани по лицето. Прегледан и освободен без опасност за живота. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят е установен. Това е 44-годишният Й.П. от с. Габарево, бивш съпруг на П.Б.. Същият е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

       Във връзка с отразена кражба от паркиран на ул. „Батак” в Казанлък, при която неизвестно лице бе отнело от л.а. „Фолксваген Поло” на панел за авто сд „SONY”, полицейските служители от РУП – Казанлък установиха извършителя. Това е Д.Н. на 20 години от Казанлък.

       На 20 февруари в РУП – Раднево е получен сигнал за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа на търговки обект, намиращ се на околовръстен път Раднево, собственост на 36-годишния В.В. от Раднево. По случая е образувано досъдебно производство.

       По-характерни престъпления

На 20 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от товарен автомобил. На място е установено, че неизвестно лице е извършило кражба на неустановено количество дизелово гориво от т.а. „ДАФ ХF”, намиращ се в с. Бял Извор, общ. Опан.

На 20 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 47-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба на кожен, червен спортен волан марка „МОМО” от автомобила му „Нисан 100 NH”. Образувано е досъдебно производство.

На 21 януари в 00:10 ч в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал  от 25-годишна старозагорка, която заявила, че неизвестно лице е забило мотика и е пукнало стъкло  на павилион, намиращ се на кръстовището на ул. „Подп. Калитин” и бул. „Цар Симеон Велики”.

На 20 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от жител на с. Хан Аспарухово, който заявил, че от двора на къщата му в селото е извършена кражба на електрожен „Кра Кра” и 20 м кабел за електрожен.

На 20 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 62-годишен мъж от Ракитница, който заявил, че за времето от 31 януари до 20 февруари неизвестно лице е извършило кражба от складово помещение към къщата му на 30 м кабел за електрожен, ъглошлайф и ударно-пробивна дрелка.

На 20 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от жилището на 31 годишен старозагорец. Неизвестно лице е проникнало в апартамента на потърпевшия на ул. „Любен Каравелов” и е отнело от там 52 лв.

На 20 февруари в РУП – Казанлък е получен сигнал от 52-годишен казанлъчанин, който заявил, че от къщата му в с. Горни Черковище е извършена кражба на медна тава с диаметър 60 см, две медни пръскачки, два ъглошлайфа, две бор машини, бензинова резачка и два ел. удължителя  с обща дължина от 30 м. 

Специализирани полицейски операции

На 20 февруари на територията на УП – Мъглиж е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността в малките населени места. В хода на операцията са проверени 40 лица, образувани са две бързи полицейски производства за незаконно присъединяване към електропреносната мрежа срещу Н.М. на 30 години от с. Тулово и срещу Д.А. на 31 години също от Тулово.

Пожар

На 21 февруари в 05:21 ч на тел. 112 е получен сигнал за възникнал пожар в таванско помещение на ул. „Христина Морфова”10. На място са изпратени два екипа от огнеборци, които загасят възникналия на площ около 130 кв. м пожар в резултат, на който всичко намиращо се в таванското помещение е изгоряло. Причините за възникването на пожара, както и щетите от него са в процес на установяване. Пострадали няма.    

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram