Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 06 февруари 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити три престъпления.

Бързо полицейско производство
На 7 февруари е започнато бързо полицейско производство срещу 20-годишния старозагорец С.З. за това, че управлява по бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в Стара Загора л.а. „Опел Вектра“ под въздействието на алкохол – 2,39 промила.

Разкрити престъпления
На 6 февруари при проверка на полицейските служители от РУП – Чирпан в с Опълченец за незаконно притежавано оръжие, 33-годишният Я.О. доброволно е предал незаконно притежаваната от него ловна гладкоцевна пушка „Sarallar“ – 12 калибър и 3 ловни патрона от същия калибър. Я.О. е задържан за срок до 24 часа.
На 6 февруари в момента на кражба полицейски патрул на Първо РУП – Стара Загора задържа 30-годишния И.К. от Стара Загора, който е отнел домакинска печка от друг старозагорец, живеещ на ул. „Братя Жекови“. По случая е образувано бързо полицейско производство.
На 6 февруари в полицейското управление в Казанлък е получен сигнал от 30-годишен казанлъчанин, който заявил, че за времето от 21:00 ч на 4 февруари до 08:00 ч на 5 февруари неизвестно лице е отнело мотоциклета му „Кимко-Янг“ без регистрационни табели. В резултат на бързите полицейски действия на органите на реда от РУП – Казанлък, извършителите са установени. Това са 20-годишният М.М. и Д.Н. също на 20 години – и двамата от Казанлък. Мотоциклета е издирен и върнат на собственика.

По-характерни престъпления
На 6 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 31-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е отнело от паркирания му на спирка „Алана“ л.а. „Шевролет Каптива“ чанта с лични документи, два портфейла, две дебитни карти, 200 долара и 2530 лв. Образувано е досъдебно производство.
Сигнал за кражба на дизелово гориво е получен на 6 февруари в Първо РУП – Стара Загора. На място е установено, че неизвестно лице е отнело около 200 л дизелово гориво от т.а. „Ивеко Еврокарго“, който е бил паркиран в с. Дълбоки.
На 6 февруари в УП- Гурково е получен сигнал от 30-годишен жител на с. Конаре, който заявил, че паркирания му в гаража автомобил „Волво s60″ гори. От извършения на място оглед е установено, че в следствие на предизвикания от неизвестно лице пожар автомобилът е напълно изгорял. По случая е образувано досъдебно производство.
Сигнал за кражба от апартамент е получен в РУП – Казанлък на 6 февруари. 32-годишният потърпевш заявил, че неизвестно лице е проникнало в обитавания от него апартамент и е отнело от там златен пръстен с тегло около 6,5 грама, сребърен ланец и гривна. По случая е образувано досъдебно производство.
На 6 февруари в РУП – Раднево е получен сигнал за кражба от къща в с. Трънково. Потърпевшият заявил, че за времето от 22 януари до 5 февруари неизвестно лице е извършило кражба от къщата на електрожен, медна тава, захранващи кабели за калорифер и пералня и инструменти.
На 6 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от складово помещение, намиращо се преди разклона за с. Маджерито. На място е установени, че неизвестно лице е извършило кражба на неустановено количество части и елементи за ремонт и поддръжка на газстанции. Липсите са в процес на установяване.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram