Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 05 февруари 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е разкрито едно престъпление и са регистрирани пет. В заведението за отрезвяване са настанени две лица.

Разкрити престъпления
На 5 февруари в 16:30 ч в полицейското управление в Чирпан е получен сигнал от 67-годишен старозагорец, който заявил, че от къщата му в с. Свобода неизвестно лице е отнело 7-метров трифазен кабел, 9-метров мостов проводник, дискове за циркуляр, метални шайби за ел. двигатели и множество ВиК части. В резултат на бързо проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят на кражбата е установен. Това е 20-годишният М.Д. от с. Свобода. Работата по установяването на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.

По-характерни престъпления
На 5 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал от 29-годишна старозагорка, която заявила, че от паркирания й на паркинг между сградите на МБАЛ – Стара Загора и Съдебна медицина л.а. „Фолксваген Поло“, неизвестно лице е отнело дамска чанта с лични документи, мобилен телефон и две дебитни карти.
На 5 февруари в УП – Гурково е получени сигнал за кражба от обединено детско заведение в в гр. Николаево. На място е установено, че за времето от 31.01.2014 година до 05.02.2014 година неизвестно лице е извършило кражба на 5100 л дизелово гориво за отопление от котелното отделение на детската градина. По случая е образувано досъдебно производство.
На 5 февруари в УП- Гурково е получен сигнал от 54-годишен мъж, който заявил, че за времето от 28 януари до 5 февруари 2014 година неизвестно лице е проникнало в цех за обработка на ул. „Освобождение“ в Николаево и е извършило кражба от там на ръчен трион, ръчен циркуляр и ръчна шлайф машина.
На 5 февруари в УП – Мъглиж е получени сигнал от 82-годишен жител на с. Юлиево, който заявил, че за периода от 2-ри до 4-ти февруари неизвестно лице е разбило работилницата в дома му и е отнело то там бормашина, 30-метров ел. кабел, мостов със сечение 2 кв. мм.
На 5 февруари в УП – Мъглиж е получен сигнал от жителка на град Мъглиж, която заявила, че неизвестно лице е проникнало в стопанската й постройка и е отнело от там медна тава с вместимост 50 л, наковалня – 75 кг, две легла – винкел и пружина и буркани със зимнина.

ПТП
На 5 февруари около 15;15 ч в с. Паничерево в посока север-юг се е движил трактор ЮМЗ 6 л с прикачен към него ремарке, управлявано от 68-годишния Т.Т. от с. Едрево, николаевско. При маневра „десен завой“ тракторът и ремаркето се преобръщат вляво по посока на движението. Водачът е откаран в спешен център в Гурково, където е прегледа, а след това транспортиран в МБАЛ – Стара Загора с фрактура на трети прешлен, травми на корема и гръден кош. Пробата му за употребата на алкохол е отрицателна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram