Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 8 август 2013

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити две престъпления и са регистрирани две кражби. В заведението за отрезвяване е настанени четири лица.

Разкрити престъпления

На 8 август в полицейското управление в Павел Баня е получен сигнал за извършена кражаб от къща в с. Александрово. Около 09:30 ч на същия ден 78-годишният И.З. забелязва, че непознато за него лице прави опит да отключи входната врата на жилището му. При опита си да избяга същият нанася порезни рани по ръцете на И.З. с нож, след което е избягал и се е укрил. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия на униформените служители от УП – Павел Баня установиха извършителят. Това е О.А. на 28 години от с. Александрово. Задържан е за срок до 24 часа. Пострадалият е прегледан и освободен без опасност за живота.

Във връзка с отразена кражба на мобилен телефон „Айфон-5“ от магазин на мобилен оператор в Гълъбово на стойност 1329 лв., полицейските служители от РУП – Гълъбово установиха, че извършителите са С.Т. на 45 години от Пещера, Д.С. на 54 години от Червен Бряг, А.Г. на 40 години и 10-годишният му син – от Белозем. С.Т. и Д.С. са задържани с прокурорско постановление за срок от 72 часа.

Кражби

На 8 август във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 67-годишна старозагорка, която заявила, че на същата дата на ъгъла на ул. „Ген. Столетов“ и ул. „Ал. батемберг“ неизвестно лице е издърпало от врата й около 10 г златно синджирче.

На 8 август в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от хладилен склад в кв. Индустриален в Стара Загора. От извършения оглед е установено, че неизвестно лице е отнело 10 броя капаци за шахти, изработени от ламарина, медни тръби от хладилна инсталация с диаметър 3 см и листове ламарина тип „нераждъвейка“.

ПТП

На 8 август около 05:00 ч по АМ „Тракия“ в южното платно в посока изток от Стара Загора за Нова Загора се е движил л.а. „Форд Транзит“, управляван от Н.Д. на 39 от Нова Загора. След него в същата посока се е движил л.а. „Опел Вектра“, управляван от М.В. на 26 години от с. Левутово, общ. Сандански. Същият предприема изпреварване на „Форд-а“, при което го блъска от лявата страна. От удара и двамата водачи губят контрол над автомобилите и те променят посоката си на движение. Вектрата се преобръща в отводнителен канал южно от пътя. при възникналото птп са причинени материални щети по двата автомобила и по пътните съоръжения. Пътуващият в „Опел-а“ В.П. на 26 години от Сандански е получил травми по тялото и фрактура на черепа. Откаран е за лечение в МБАЛ – Стара Загора с опасност за живота. М.В. е прегледан в спешния център, от където е освободен без опасност за живота. пробите за употреба на алкохол и на двамата шофьори са отрицателни.

На 8 август около 12:00 ч по ул. „Августа Траяна“ в Стара Загора в посока запад се е движил л.а. „Форд“ с неустановен към момента водач. на кръстовището с ул. „Х.Д. Асенов“ при завой наляво в посока юг не пропуска движещия се насреща велосипед, управляван от П.Т. на 57 години от Стара Загора и го удря. В резултат на това, П.Т. е получил контузия на лявото рамо. Прегледан и освободен без опасност за живота. Тестът за употребата на алкохол на водача е отрицателен.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram