Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 27 януари 2014

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора еса разкрити шест престъпления и са регистрирани три. В заведението за отрезвявне е настанено едно лице.,

Разкрити престъпления
Във връзка с кражба от компютърна зала в гр. Чирпан, при която неизвестно лице бе отнело 135 лв., полицейските служители от РУП – Чирпан установиха, че извършителят е А.М. на 25 години от Чирпан. Същият е задържан за срок до 24 часа.
На 27 януари полицейски екип на ОДМВР – Стара Загора спира за проверка в местността“Трите Могили “ л.а. „Опел Астра“, управляван от Н.С. на 27 години от Велико Търново. В автомобила освен водачът са пътували и двама старозагорци – И.И. на 33 години и Д.И. на 35 години. В автомобила е извършено претърсване, при което са открити неопределен брой, вид и произход антични предмети и метал детектор. Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа в Първо РУП – Стара Загора, а по случая е образувано досъдебно производство.
На 27 януари полицейските служители от УП- Павел Баня извършиха проверка в л.а. „Рено 19″, собственост и управляван от 51-годишен мъж от Павел Баня. В хода на проверката в колата са открити100 кутии с цигари без акцизен бандерол от марката „Famous“, собственост на пътуващия в автомобила С.И. на 45 години от Павел Баня.
Във връзка с отразена кражба на л.а. „Фолксваген Голф“, противозаконно отнет от с. Сърнево на 28/29.07.2013 година, полицейските служители то РУП – Раднево задържаха извършителите. Това са двама младежи от с. Сърнево на 16 и 17 години и М.К. на 18 години също от с. Сърнево. Работата по цялостното документиране на престъпната дейност на лицата продължава.
Във връзка с кражба на л.а. „Фолксваген Пасат“, противозаконно отнет от с. Пшеничево на 11/12.08.2013 година и открит по-късно изоставен в землището на с. Сърнево, полицейските служители то РУП – Раднево задържаха извършителите. Това са двама младежи от с. Сърнево на 16 и 17 години и М.К. на 18 години също от с. Сърнево. Работата по цялостното документиране на престъпната дейност на лицата продължава.
На 27 януари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за лице, което източва гориво от багер, намиращ се на ул. „Св. Княз Борис“. На мястото е изпратен полицейски екип, който задържа в момент на кражбата Г.Г. на 40 години от Стара Загора. По случая е образувано бързо производство.

По-характерни престъпления
На 27 януари в полицейското управление в Чирпан е получен сигнал за взломена компютърна зала, намираща се на ул. „Славянка“ в града. На мястото е извършен оглед, при който е установено, че неизвестно лице е взломило задната врата на склада към залата и е извършило кражба на 135 лв.
На 27 януари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от магазин в с. Горно Ботево. На място е установено, че за времето от 25 до 27 януари неизвестно лице е проникнало в магазина и е отнело от там 10 бутилки газ пропан бутан.
На 28 януари в Първо РУП –Стара Загора е получен сигнал за горящ на ул. „Ген. Скобелев“ лек автомобил. На мястото е извършен оглед, при който е установено, че неизвестно лице е запалило л.а. „Форд Маверик“, собственост на 56-годишен старозагорец. Изгорял е двигателният отсек на автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

ПТП
на 27 януари около 05:50 ч по пътя между селата Кънчево и Розово в посока изток-запад се е движил автобус „Сетра“, управляван от 51-годишния казанлъчанин В.В.. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост водачът блъска движещия се в дясната част на пътното платно велосипедист – А.Д. на 45 години от с. Кънчево. От удара А.Д. е получил разкъсно-контузна рана на тила. Прегледан и освободен без опасност за живота. Водачът на автобуса е тестван с дрегер, който не е отчел наличието на алкохол. На А.Д. е взета кръвна проба за анализ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram