Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 24, 25 и 26 януари 2014

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити две престъпления В заведението за отрезвяване са настанени три лица.

Бързо полицейско производство

На 24 януари е започнато бързо полицейско производство срещу 37-годишния В.В. от Стара Загора за това, че около 19:00 ч на същата дата е управлявал л.а. „Фолксваген Венту“ по ул. „Ангел Кънчев“ под въздействието на алкохол. Тестът на водача с дрегер е отчел 3,23 промила.
Разкрити престъпления
Във връзка с отразена кражба от павилион за вестници в гр. Чирпан,при която неизвестно лице бе отнело монетник с 40 лв., полицейските служители на РУП – Чирпан установиха, че извършител е А.М. на 25 години от Чирпан.
На 24 януари полицейските служители от УП – Гурково спират за проверка в с. Паничерево л.а. „Алфа Ромео“, управляван от 19-годишния Г.Т. от същото село. В автомобила са пътували още двама жители на с. Паничерево – Д.Д. на 23 години и Т.Т. на 27 години. При извършен личен обиск у Д.Д. е открито обвито в станиол топче с тегло около 2 грама, съдържащо марихуана. Д.Д. е задържан за срок до 24 часа. На задната седалка на автомобила е открита маскировачна риза, насипана в долната част с бял прах, която водачът на „Алфа Ромео“ доброволно е предал. Образувано е бързо производство.

По-характерни престъпления

На 24 януари в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба от вила в с. Хан Аспарухово. Потърпевшият старозагорец заявил, че за времето от 19 до 24 януари от къщата му е извършена кражба на електрически кабели, 12 л домашна ракия, водна помпа, зарядно за акумулатор, ВиК части и 0,5 куб. м дърва.
На 24 януари в полицейското управление в Раднево е получен сигнал за извършена кражба от търговски обект в центъра за с. Коларово. При посещение на място органите на реда установяват, че неизвестно лице е проникнало в хранителния магазин и кафе-аперитив и е отнело от там 50 кутии различни марки цигари, 100 лв. в банкноти, 20 лв. на монети, 14 ваучера на различни мобилни оператори и на различна стойност. Щетите са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.
На 24 във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба от къща в с. Михайлово. 58-годишният потърпевш за явил, че неизвестно лице е проникнало през незатворен прозорец в стая на приземния етаж на къщата му и е отнело от там настолен компютър с монитор, микровълнова печка и лсд телевизор. По случая е образувано досъдебно производство.
На 24 януари около 22:30 ч при обход на полицейските служители от УП – Мъглиж по ул. „Гео Милев“, установяват, че намиращият се там кафе автомат е разбит, а неизвестно лице е отнело наличния в машината оборот от около 170 лв.
На 24 януари около 04:02 ч в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от охранител на база, намираща се на територията на летище Стара Загора, който заявил, че намиращият се там зърнокомбайн „Ростелмаш“ гори. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.
На 25 януари в 00:08 ч в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за запален на ул. „Г.Михайловски“ в Стара Загора лек автомобил. На място е установено, че неизвестно лице е разбило стъклото на предната лява врата на л.а. „Опел Комбо“, собственост на 63-годишен старозагорец и е запалило намиращото се на седалката яке. По случая е образувано досъдебно производство.
На 25 януари в полицейското управление в Раднево е получен сигнал от 33-годишен радневец, който заявил, че предните панорамни и странични стъкла на свата му автомобила „Рено Канго“ и „Мерцедес 307″, са унищожени. Автомобилите са били паркирани пред дома на потърпевшия на ул. „Рашо Костов“ в Раднево.

 

ПТП

На 24 януари около 20:00 ч по Подбалканския път в посока запад –изток се е движил т.а. влекач „Волво“, управляван от П.П. на 33 години от Добрич. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост (мокра пътна настилка) водачът губи контрол на превозното средство и се преобръща в отводнителен канал, вдясно по посока на движението си. Пострадали няма. Нанесени са само материални щети. тестът за употребата на алкохол на водача е отчела 1,20 промила.
на 24 януари по ул. „Армейска“ в Стара Загора в посока юг-север се е движил л.а. „БМВ“, управляван от П.А. на 27 години от Стара Загора. Поради движение с несъобразена скорост и при мокра пътна настилка, водачът губи контрол над управлението на колата, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска задната дясна част на паркиралия вляво л.а. „Пежо“. От удара са пострадали возещите се в „Пежо-то“ две момчета на 11 и 3 години, които са получили натъртвания на главата и шията и 54-годишна жена, която е получила контузия на главата. Пострадалите са прегледани и освободени без опасност за живота. Пробата на П.А. за употребата на алкохол е отрицателна.

……………………………………………….

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са регистрирани четири престъпления.

Бързо полицейско производство

на 25 януари около 04:25 ч полицейски патрул на РУП – Казанлък спира за проверка на бул. „23-ти Пехотен шипченски полк“ движещия се в посока запад л.а. „БМВ 325 ТД“, управляван от Г.Г. на 23 години от с. Шейново. В хода на проверката водачът лъхал на алкохол и не можел да пази равновесие. Направен му е тест с дрегер, който е отчел 1,43 промила.

По-характерни престъпления

На 25 януари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от трафопост, намиращ се в двора на Електротехникум Стара Загора. На мястото е извършен оглед, при който е установено,че неизвестно лице е отнело 25 м силов кабел, захранващ трафопоста.
На 25 януари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от трафопост. от извършения на място оглед е установено, че от трафопоста, намиращ се на 20 м южно от блок 3 в кв. Казански, неизвестно лице е отнело около 7 м многожилен меден кабел.
На 25 януари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на съобщителен кабел от трасето Старозагорски минерални бани – Сладък Кладенец. На място е установено, че за времето от 24 до 25 януари неизвестно лице е направило изкопи в земята и е отнело около 50 м кабел с медни жила.
На 25 януари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 45-гоишен мъж, който заявил, че същия ден е установил липсата на ремарке тип „Туристическо“, оставено на отбивката на околовръстен път Стара Загора на около 200 м западно от намиращия се в близост фуражен завод. Потърпевшият е оставил ремаркето там предния ден поради внезапно възникнала техническа неизправност.

ПТП

На 25 януари около 19:20 ч на около 10 м след с. Бузовград в посока юг-север се е движил л.а. „Опел Тигра“, управляван от 24-годишния Н.К. от Стара Загора. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост водачът блъска движещия се в същата посока по пътното платно О.Д. на 68 години от с. Горно Черковище. В резултат на удара пешеходецът е получил фрактура на лявата лопатка и три пукнати ребра. Настанен е в МБАЛ – Казанлък без опасност за живота. Пробите за употребата на алкохол и на двамата участници в инцидента са отрицателни.

……………………………………………………………….

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е разкрито едно преступление и са регистрирани две.

Разкрити престъпления

На 27 януари полицейски патрул на Първо РУП – Стара Загора задържа в момент на кражба 39-годишния старозагорец Д.Г. Мъжът е заловен докато е извършвал кражба от мазетата на двама старозагорци, намиращи се на ул. „Св. Княз Борис“ 155. Д.Г. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУП – Стара Загора, а по-случая е образувано досъдебно производство.

По-характерни престъпления

На 26 януари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 45-годишна старозагорка, която заявила, че пред входа на блока, в който живее на ул. „Св. Княз Борис“ неизвестно лице със сила и отнело дамската чанта. В нея потърпевшата е имала лични документи, 700 лв. и мобилен телефон. След подаването на сигнала на мястото е извършен оглед като в района на болницата дамската чанта на жената е открита, но от нея липсват парите и телефона. Образувано е досъдебно производство.
На 26 януари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от трафопост, намиращ се на ул. „Августа Траяна“ 32. От извършения оглед е установено, че неизвестно лице, за периода от месец ноември 2013 година до 26 януари 2014 година е извършило кражба на 5 м многожилен меден проводник. Образувано е досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram