Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 23 януари 2014

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити три престъпления В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Бързо полицейско производство

На 23 януари е започнато бързо полицейско производство срещу 20-годишния старозагорец Д.П. за това, че управлява по ул. „Хан Аспарух“ в Стара Загора л.а. „Роувър“ под въздействието на алкохол – 1,21 промила.

Разкрити престъпления

На 23 януари криминалистите от РУП – Чирпан извършиха проверка в дома на Н.Д. на 61 години, при която е установено, че мъжът притежава огнестрелно оръжие без да има разрешително за носене и съхранение на оръжия и боеприпаси. С протокол за доброволно предаване Н.Д. е предал на органите на реда пушка неустановена марка, модел и калибър.

Във връзка с отразена кражба на велосипед от частен дом в с. Главан, гълъбовско, полицейските служители от РУП – Гълъбово установиха, че извършителят е 21-годишният К.С. от с. Априлово.

Във връзка с противозаконно отнемане, извършено на 17 януари, на лек автомобил „Пежо 309″, собственост на 58-годишен радневец, при което от гаража му неизвестни лица отнеха колата, след което същата е открита изоставена в края на Раднево, близо до околовръстен път, полицейските служители от РУП – Раднево установиха, че извършителите. Това са двама 16-годишни младежи от Раднево, К.И. на 18 години от с. Трояново и 15-годишен младеж от Раднево. С лицата са проведени беседи, при които е установено, че същите в различни съучастия са извършители и на други противозаконни отнемания на автомобили на територията на град Раднево, за което има образувано две досъдебни производства. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

По-характерни престъпления

На 23 януари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 71-годишна старозагорка, която заявила, че за времето от 2 до 23 януари 2014 година неизвестно лице е проникнало в къщата й в с. Дълбоки и е извършило кражба от там на мотоблок с мотофреза, фризер-ракла, два телевизора, електрожен, две алуминиеви стълби и четири газови бутилки.

На 24 януари в полицейското управление в Чирпан е получен сигнал за взломен павилион за вестници в Чирпан до автобусна спирка на бул. „Г.Димитров“. Изпратеният на място екип установява, че неизвестно лице е проникнало в павилиона и е отнело от там пластмасов монетник с 40 лв. в него.

На 23 януари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от електропреносната мрежа в с. Хан Аспарухово. На мястото е изпратен екип, който установява, че неизвестно лице е прикачило два кабела от къща, намираща се на ул. „Синчец“ за стълб от ел. мрежата на улицата. Образувано е досъдебно производство.

На 23 януари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 23-годишна старозагорка, работеща в офис, намиращ се бул. „Ц.С. Велики“и заявила, че същият ден в офиса е влезнал възрастен мъж с молба да му уедри 500 лв. След като непознатият си тръгнал жената установила, че след уедряването на парите липсват 185 лв. Образувано е досъдебно производство.

На 23 януари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 72-годишна старозагорка, която заявила, че същия ден през незатворен прозорец на къщата й неизвестно лице е отнело автоматична пералня.

ПТП

На 23 януари около 16:55 ч по ул. „Хаджи Димитър“ в Казанлък в посока юг-север се е движил л.а. „Фолксваген“, управляван от А.М. на 31 години от Казанлък. На кръстовището с бул. „ Ал. Батенберг“ водачката не спазва указанието на пътен знак Б1 (пропусни движещия се по път с предимство) и отнема предимството на движещия се по булеварда велосипедист – А.А. на 27 години то Казанлък и същият се удря в колата. От удара А.А. получава комоцио и е настанен за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. Отрицателни са пробите и на двмаат участници в инцидента за употребата на алкохол.

Други

На 23 януари е получен сигнал за пострадало дете на разклона за с. Копринка, казанлъшко, което е откарано в спешния център в Казанлък. При посещение на място, полицейските служители установяват, че 12-годишното момче, разхождайки се с баща си е намерило метален предмет – самоделно устройство и при игра с него същият се в възпламенил. Настанено е в МБАЛ – Стара Загора с контузна рана на едната ръка и проникнали сачми в нея. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram