Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 20 януари 2014

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити две престъпления и е регистрирано едно. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Разкрити престъпления
Във връзка с отразени в бюлетини 16 и 17 от 2014 година взломни кражби от кафе автомати на територията на Казанлък, полицейските служители от районното управление в града установиха извършителите. Това са трима младежи на 17 години – един от с. Новоселци, видинско, един от Казанлък и един от София.
На 20 януари полицейски екип на РУП – Казанлък спира за проверка в ЖК „Изток“ в Казанлък 23-годишния Х.Д. , живеещ в същия жилищен комплекс, при която в портфейла му е открит полиетиленов плик, съдържащ около 1 грам суха зелена тревиста маса – канабис. По случая е образувано бързо производство.
По-характерни престъпления
На 20 януари в полицейското управление в Гълъбово е получен сигнал от 71-годишен жител на с. Главан, който заявил, че от дома му е извършена кражба на велосипед „Тукана“ на стойност 170 лв.

ПТП
На 20 януари около 09:00 ч по ул. „Вихрен“ в Стара Загора в посока юг се е движил т.а. „Мерцедес Спринтер“, управляван от 51-годишния старозагорец П.К. По време на движението си водачът блъска внезапно излязлото на пътното платно двугодишно дете, което веднага след това е откарано в МБАЛ – Стара Загора. Настанено е в „Нервохирургия“ с комоцио, контузна рана на главата и охлузвания по рамената – без опасност за живота. Отрицателния са показанията на дрегера при тестването на водача за употребата на алкохол.
На 20 януари около 09:50 ч по пътя от Казанлък за Стара Загора се е движил л.а. „Мерцедес ц220 „, управляван от един от двамата возещи се в автомобила казанлъчани – на 27 и 21 години, като до момемнта не е установено, кой от двамата управлявал автомобила. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост – мокра пътна настилка, при завой надясно, водачът губи контрол над управлението на автомобила, напуска пътното платно и се блъска в билборд. От удара 27-годишеният мъж е починал на място, а другият – 21-годишен мъж е откаран в ОАРИЛ – Стара Загора, където малко-по късно е починал. По случая е образувано досъдебно производство.
На 20 януари около 07:50 ч по ул. „Г.С.Раковски“ в Стара Загора в посока север се е движил л.а. „Мазда“, управляван от 31-годишна старозагорка Р.Я. На кръстовището с ул. „В.Левски“ Р.Я. на знак „стоп“ не пропуска движещия се по път с предимство л.а. „Шевролет Колос“, който я блъска в задната част. От удара возещото се на задната седалка в „Мазда-та“ 6-годишно момченце е получило комоцио. Настанено е в МБАЛ – Стара Загора без опасност за живота.Водачите са тествани за употребата на алкохол с дрегер, който е отчел нула промила и за двамата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram