Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 16 януари 2014

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и са разкрити три престъпления. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Бързо полицейско производство

На 16 януари в полицейското управление в Раднево е започнато бързо полицейско производство срещу К.К. на 40 години от Раднево за това, че след като е спрян за проверка на ул. „Д.Благоев“ в града му е направен тест за употребата на наркотични вещества и техническото средство е отчело наличие на амфетамини и метамфетамин.

Разкрити престъпления

Във връзка с отразена кражба, извършена през ноември 2013 година, при която неизвестно лице бе отнело дамската чанта с мобилен телефон, 10 лв. и 50 евро от 57-годишна казанлъчанка, полицейските служители от РУП – Казанлък установиха, че извършителят е С.С. на 26 години от Казанлък. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

Във връзка с отразени на 9 и 11 януари 2014 година кражби от къщи в с. Ясеново, полицейските служители от РУП – Казанлък установиха, че извършители на престъпленията са Р.М. на 24 години от Павел Баня и И.А. на 21 години от с. Шейново.

На 16 януари органите на реда от РУП – Раднево извършиха претърсване в база в Раднево, при което са открити и иззети електрически, пневматични инструменти, както и други вещи и предмети, предмет на кражба от радневско предприятие. Задържани в полицейското управление за срок до 24 часа са К.И. на 33 години и Ж.Ж. на 29 години – и двамата от Раднево. Друг радневец – К.К. на 40 години е задържан за срок до 72 часа и предстои да му бъде гледана мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

По-характерни престъпления

На 17 януари около 00:25 ч в полицейското управление в Казанлък е получен сигнал от 27-годишна казанлъчанка, която заявила, че неизвестно лице е извършило кражба на около 300 лв. на монети от намиращия се на ул. „Ген. Скобелев“ в града кафе автомат.

На 16 януари в полицейското управление в Гълъбово е получен сигнал от 77-годишен софиянец, който заявила, че неизвестно лице е извършило кражба от имота му в село Главан. На място е установено, че за времето от 25 ноември 2013 година до 15 януари 2013 година от къщата е извършена кражба на електрически трион, ел. машина за пръскане на боя, ъглошлайф, електрически помпи са вода, 40-литров меден казан, 20-литров меден бакър, 40-литроеа тенджера, 200 м гумиран ел. проводник и множество метални елементи.
Сигнал за кражба от професионална гимназия е получен във Второ РУП – Стара Загора на 16 януари. Установено е, че неизвестно лице е проникнало в театралната зала на учебното заведение е отнело от там усилвател „Регент“.

На 16 януари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 47-годишна старозагорка, която заявила, че за времето то 13 до 16 януари неизвестно лице е проникнало в апартамента й на ул. „Гео Милев“ и е отнело от там преносим компютър „Асус“, 1000 лв. и два ръчни часовника „Касио“ и „Орион“.

Сигнал за кражба от апартамент е получен на 16 януари във Второ РУП – Стара Загора. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е проникнало в дома му е отнело от там 400 лв. и дебитна карта.

На 16 януари в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба . Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е взломило дървената врата на мазето му и е отнело от там 40 буркана с лютеница, 20 буркана зеле с месо и 20 буркана с чушки. От съседно мазе пък извършителят отнел велосипед „Спринт“.

На 16 януари в полицейското управление в Казанлък е получен сигнал от 75-годишна казанлъчанка, която заявила, че е станала жертва на телефонна измама. По телефона жената била заблудена, че е необходима животоспасяваща операция на дъщеря й, която е счупила крака си на три места. Цената на манипулацията струвала 9000 лв., но казанлъчанката предала на непознат пред дома си наличните й 3650 лв.

На 16 януари в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба на гориво. На място е установено, че неизвестно лице, след като е взломило катинара на резервоара на верижен трактор „Камацу“, намиращ се в местността „Казалана“ в землището на с. Ясеново, е източило 200 л дизелово гориво.

В Първо РУП – Стара Загора на 16 януари е получен сигнал за кражба от товарен автомобил. 66-годишният потърпевш от Стара Загора е заявил, че от личния му „Камаз 5410″, паркиран пред дом му на ул. „Ген. Радко Димитриев“ неизвестно лице е отнело две акумулаторни батерии.

ПТП

На 16 януари около 16:22 ч по пътя между с. Разделна и гр. Гълъбово в посока изток-запад се е движил л.а. „Мерцедес МЛ 230″, управляван от Ж.С. на 53 години от Стара Загора. При навлизане в десен завой, поради движение с несъобразена скорост излиза от пътното платно вляво по посока на движението си и попада в крайпътна канавка. По автомобила са нанесени значителни материални щети. Водачът е настанен за лечение в МБАЛ – Стара Загора в контузия в областта на врат, без опасност за живота.

На 16 януари около 15:00 ч по ул. „К.П.Войвода“ в Стара Загора в посока север-юг се е движил автобус, управляван от 57-годишния Д.Д., който поради движение със скорост несъобразена с пътните условия (мокра пътна настилка) блъска неправилно пресичащия (не на пешеходна пътека) на ул. „К.П. Войвода“ 52-годишен старозагорец. Пешеходецът е прегледан в спешния център и е освободен от там без опасност за живота. Пробата за употребата на алкохол на водача на автобуса е отрицателна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram