Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 15 януари 2013

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити три престъпления и са регистрирани седем.

Разкрити престъпления

Във връзка с отразени три кражби в Раднево от кафе автомати на метални каси, туби за ресто на монети на намиращите се в тях суми пари, полицейските служители от РУП- Раднево установиха, че извършителите са трима младежи от Раднево. Това са С.Й. на 18 години, И.С. на 19 години и Ю.Е. на 18 години. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

На 15 януари полицейските служители от РУП – Гълъбово установиха, че 24-годишния З.Т. от Гълъбово държи в дома си наркотични вещества. З.Т. доброволно е предал на служителите на реда съхраняваните у дома муелектронна везна и три полиетиленови топчета с тегло 1,8 грама, съдържащи суха зелена тревиста маса, която е реагирала на канабис при направения тест.

По-характерни престъпления

На 15 януари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 70-годишна старозагорка, която заявила, че около 11:00 ч в парк „Аязмото“ две непознати за нея лица със сила й отнели дамската чанта с намиращите се в нея мобилен телефон и 80 лв., след което се отправили в неизвестна посока.

На 15 януари в полицейското управление в Чирпан е получен сигнал от 50-годишна пловдивчанка, която заявила, че за времето от 12 до 15 януари неизвестно лице е взломило входните врати на къщата й в с. Гранит и е отнело от там електрожен, 200 арматурни пръчки с дължина 3 м, медна и пластмасова пръскачка, както и електрически мотор.

В Първо РУП- Стара Загора на 15 януари е получени сигнал от 40-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е разбило кафе автомат, намиращ се на бул. „Ц.С.Велики“ в Стара Загора и е отнело от там неустановено количество монети.

На 15 януари в полицейското управление в Гълъбово е получен сигнал от 84-годишна жителка на града, която заявила, че неизвестно лице е отнело от дома й портмоне с 45 лв.
Досъдебно производство е образувано във Второ РУП – Стара Загора за кражба.

На 15 януари 29-годишна старозагорка заявила в полицейското управление, че неизвестно лице е отнело дамската й чанта с лични документи, дебитна карта и 530 лв. от фризьорския салон в Стара Загора, в който се е намирала.

На 15 януари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на външно тяло на климатик. На място е установено, че неизвестно лице за времето от 20:00 ч на 14.01.2014 г. до 08:00 ч на 15.01.2014 г. е отнело монтираното на източната фасада на СОУ „Христо Смирненски“ външно тяло на климатик. Образувано е досъдебно производство.

На 15 януари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за горящ на ул. „Ген. Гурко“ в Стара Загора зъболекарски кабинет. На мястото е извършен оглед, при който са открити следи от лесно запалима течност. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram