Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 6 август 2013

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувано две бързи полицейски производства, разкрити са четири престъпления и са регистрирани три кражби. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Бързо полицейско производство

На 6 август в полицейското управление в Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу 36-годишния казанлъчанин Ж.Ч., който около 01.40 ч в Николаево управлява л.а. „Форд Ескорт“ под въздействието на алкохол. Тестът с дрегер отчел 1,26 промила.
Бързо полицейско производство е започнато в РУП – Гълъбово срещу Д.Г. на 39 години от с. Медникарово за това, че около 00:30 ч в с. Обручище управлява л.а. „Фолксваген Голф 3″ под въздействието на алкохол. При тестването на водача с дрегер техническото средство отчело 1,99 промила.

Разкрити престъпления

На 6 август в полицейския участък в Павел Баня е получен сигнал от 51-годишна жителка на с. Турия, която заявила, че неизвестно лице е проникнало в двора на къщата й в Павел Баня, след което е извършило кражба от там на 300 кг метален винкел. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието. Това е 32-годишният Б.И. от Павел Баня.

На 6 август полицейски патрул на РУП – Казанлък спира за проверка л.а. „Опел Аскона“, управляван от Л.Т. на 22 години от София. В хода на проверката, в багажника на автомобила са намерени 9 цигари със суха зелена тревиста маса, която при направения тест е реагирала на марихуана. Под предния капак на „Опел-а“ е намерен полиетиленов плик също съдържащ около 4-5 г суха зелена тревиста маса – марихуана. В джоба на предната дясна врата е намерен полиетиленов плик с около 1 г жълтеникаво прахообразно вещество, което е реагирало на хероин при направения наркотест. За срок до 24 часа в РУП – Казанлък са задържани Л.Т. и пътуващият се него П.Р. на 22 години също от София.

На 6 август органите на реда от Първо РУП – Стара Загора извършиха проверка в дома на М.Т. на 32 години от Стара Загора, при която от различни места в апартамента му са намерени и иззети няколко найлонови пликчета и стъклен буркан, съдържащи семена, наподобяващи семената на канабис. От гардероб в спалнята е иззет стрък от зелено растение с височина около 1 м и два буркана със суха зелена тревиста маса, които при направения наркотест са реагирали на марихуана. Иззета е още и електронна везна, а от таванско помещение, използвано от М.Т. – три саксии с засети в тях растения марихуана. Общото тегло на марихуаната е около 0,500 грама. По случая е образувано бързо производство, а 32-годишния М.Т. е задържан за срок до 24 часа.

На 6 август полицейските служители на Второ РУП – Стара Загора извършиха проверка в дома на 54 годишната А.А. от Стара Загора, при която е установено, че същата съхранява в дома си акцизни стоки без бандерол и празни гилзи за цигари. А.А. предала на органите на реда 15 кутии „Huzar“ с общо 8 250 празни гилзи за цигари, 1 000 саморъчно напълнени цигари и 58 найлонови пликчета с по 20 саморъчно напълнени цигари, подготвени за продажба.

Кражби

на 6 август във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 55-годишна старозагорка, която заявила, че за времето от август 2012 г. до 6 август 2013 г. неизвестно лице е извършило кражба от вилата й в с. Християново на дрехи, обувки, газов бойлер и резачка за дърва.

На 6 август в полицейското управление в Раднево е получен сигнал за извършена кражба на ел.кабел от язовир в с. Рисиманово. На мястото е изпратен екип, който установява, че неизвестно лице е отнело 350 м трифазен ел. кабел, захранващ намиращия се на язовира фургон, собственост на 30-годишен радневец. Образувано е досъдебно производство.

На 6 август в РУП – Раднево е получен сигнал от 22-годишне мъж от Раднево, който заявил, че около 18:50 ч на 5 август неизвестно лице е извършило кражба преносим компютър „Aser“ от незаключения л.а. „Опел Комбо“.

Измама

на 6 август в РУП – Казанлък е получен сигнал от 75-годишна жителка на с. Енина, която съобщила, че на 4 август на домашния й телефон е позвънил мъж, представил се за нейн роднина и заявил, че изпраща колет от Гърция, в който имало пари и златни накити. За да го получи обаче трябвало да заплати определена сума пари на доставчика. На центъра на селото жената предала 300 лв. на непознато за нея лице.

ПТП

На 6 август около 06.30 ч по път II – 55 от гр. Велико Търново към Гурково в посока север-юг се е движил л.а. „Фолксваген Венто“, управляван от В.С. на 55 години от Свищов. На около 1, 5 км след с. Пчелиново В.С. предприема изпреварване, но не успява да се прибере навреме в лентата си, губи контрол над автомобила и се удря странично в движещия се насреща влекач „Волво“, с прикачено полуремарке, управляван от М.С. на 54 години от с. Мокрен, котелско. В резултат на удара возещите се в лекия автомобил М.С. на 49 години от Свищов е получила фрактура на носа, дясна очна орбита, комоцио и натъртвания на гръден кош, С.И. на 30 години е получила фрактура на дясно бедро и ръка, комоцио и натъртване на гръдния кош. Пътуващото в колата – 11-годишно момиче е получило контузия на главата, а нейното братче на 6 години е с контузия на дясната ръка. 49-годишната М.С. е настанена за лечение МБАЛ – Стара Загора с опасност за живота. Тестовете за употребата на алкохол и на двамата водачи са отрицатели.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram