Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 8 януари 2014

Ds olil

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство, разкрити са три престъления и са регистрирани три. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.
 
Бързо полицейско производство
 
На 8 януари е започнато бързо полицейско производство срещу 50-годишния Д.И. от Стара Загора за това, че около 04:00 ч управлява по пътя от Стара Загора за с. Старозагорски минерални бани в посока север л.а. „Опел Омега” под въздействието на алкохол – 1,41 промила. 
 
Разкрити престъпления
 
На 8 януари в РУП – Чирпан е получен сигнал от 57-годишен чирпанлия , който заявил, че от коледна елха в центъра на града на площад съединение неизвестно лице е извършило кражба на 10 м ел. проводник с лампички – част от украсата. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на кражбата е криминално проявеният Ю.Н. на 27 години от Чирпан. 
 
На 8 януари органите на реда от полицейското управление в Казанлък извършиха проверка в гараж, намиращ се в ЖК „Изток” в Казанлък, при която е установено, че стопанисващия го Й.А. на 34 години държи там акцизни стоки без бандерол. Открити са общо 452 кутии с цигари от различни марки. По случая е образувано бързо производство.
 
По-характерни престъпления
 
На 8 януари в РУП – Гълъбово е получен сигнал от 41-годишен жител на с. Априлово за това, че неизвестно лице е срязало задните гуми и е заляло с червена боя лявата част на автомобила му „Опел Астра”, паркиран в лв. „Строител” в Гълъбово. 
Сигнал за кражба от апартамент е получен в Първо РУП – Стара Загора на 8 януари. 84-годишния потърпевш от Стара Загора заявил, че неизвестно лице е отнело от дома му 240 лв.
 
На 8 януари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на автомобил. Установено е, че за времето от 28 декември до 8 януари неизвестно лице е извършило кражба на товарен автомобил „Мерцедес Спринтер 316 ЦДИ”, паркиран на обособено за паркинг място до жилищен блок на ул. „Д. Стаев”. Образувано е досъдебно производство. 
 
ПТП
 
На 8 януари около 07:45 ч по пътя Гурково-Паничерево се е движил турски т.а. „Мерцедес – Axor”, управляван от 56-годишен турски гражданин. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, на ляв завой водачът губи контрол над автомобила, пресича лентата за насрещно движение и се блъска в предпазната оградя вляво на пътното платно. Пострадали няма. Нанесени са само материални щети по автомобила. Пробата на водача за употребата на алкохол е отчела 0,71 промила.
 
На 8 януари около 01:00 ч по пътя от с. Богомилово за с. Кирилово се е движил л.а. „Митсубиши Колт”, управляван от 46-годишната Й.П. от София. Поради движение с несъобразена скорост, на десен завой жената губи контрол над управлението, излиза извън пътното платно и се преобръща. Й.П. е откарана в центъра за спешна помощ в Стара Загора с леки телесни увреждания. Нулеви са показанията на дрегера за употребата на алкохол.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram